Belföld

Több millió magyarnak küldött Orbán Viktor levelet – erről lesz benne szó! 

  • Szerző:nuus
  • 2022.02.08 | 10:48

A napokban sokan kaptak, illetve kapják kézhez a miniszterelnök rövid tájékoztató levelét a családoknak járó adóvisszatérítésről.

Orbán Viktor az érintetteknek küldött levelében egyszeri intézkedésnek nevezi az szja-vissszatérítést, amit a gyermeket nevelő családok azért kapnak, mert a koronavírus-járvány miatt a kormány szerint ők különösen nehéz helyzetbe kerültek. A levében további konkrétumok az szja-visszatérítéssel kapcsolatban nem voltak.

Kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az összegek kiutalása a készpénzes kifizetést kérőkkel kezdődött a múlt héten. és a legújabb hírek szerint minden érintett (aki azt jelezte a megadott határidőig, vagy a NAV ismeri már az adatait) február 14-ig kaphatja meg ezt az állami támogatást, ezért ezekben a napokban százezrek várják felfokozottan az átutalást.

Sokan nem kapták meg a korábban ígért NAV-levelet az adó-visszatérítésről. Nekik sincs mitől tartaniuk, ha nem kaptak levelet, az még nem jelenti azt, hogy az összegről is lemaradnak.

A levelek általános tájékoztatást tartalmaznak, konkrét számadatokat a visszatérítés összegéről nem. Az szja-visszatérítés előlegének kiutalása nem függ a tájékoztató levél kézhezvételétől vagy annak időpontjától

– írta a lap az adóhatóság válasza alapján.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló