Belföld

Ilyen idő várható holnap: kicsit már beköszönt a tavasz, 12 fok is lehet

  • Szerző:nuus
  • 2021.02.17 | 19:18

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé egyre szárazabb levegő áramlik, csütörtökön érdemi csapadékra már nem kell számítani.

Szerdán északnyugat, nyugat felől egyre nagyobb területen csökken, szakadozik a felhőzet, de a keleti megyékben még borult marad az ég. Inkább csak a keleti megyékben, és ott is egyre kevesebb helyen kell csapadékra számítani Borsodban és a Nyírségben havazás lesz a jellemző, ott szerda éjfélig néhány centiméteres friss hóréteg is kialakulhat.

Délebbre vegyes halmazállapotú csapadék valószínű, néhol átmeneti ónos eső sem kizárt. Éjszaka az ukrán határ közelében is megszűnik a havazás, reggel már főként csak az északkeleti megyékben és a Dráva mentén lehetnek felhős, ködös területek.

Láttad már a legújabb videónkat? Ha nem, nézz bele mielőtt továbbgörgetnél!

 

Csütörtökön napos idő valószínű kevés, a Tisza mentén több gomolyfelhővel, de az északkeleti határ körül egész nap felhős lesz az ég. Csapadék nem valószínű. Az északnyugatira forduló szelet csütörtök délutánig élénk, néhol erős széllökések is kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 fok közelében alakul, ennél érdemben hidegebb csak a havas, kevésbé felhős, szélcsendes tájakon lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön jobbára 8 és 12 fok között alakul, de az északkeleti megyékben csak 2, 7 fok lesz.

Forrás:MTI
Kép:Pixabay


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.