Belföld

Kiengedhetik a pedofil bicskei igazgatót a börtönből

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.22 | 14:18

Legalábbis minden jel erre mutat, merthogy terítékre kerül a feltételes szabadlábra helyezés, mint lehetőség.

Fotó: Pixabay

A bicskei gyermekotthon szexuális erőszak miatt elítélt volt igazgatóját, V. Jánost 2019-ben ítélték el, a bíróság a büntetés kétharmad részének kitöltése után engedhető feltételesen szabadon. Második ítéletében kényszerítés miatt a bíróság 9 év 6 hónapra ítélte, ebből a büntetés kétharmadának letöltése után lenne szabadulás lehetséges.

A jogerős ítélet megszületése előtt V. János már éveket töltött előzetesben, ezért gyakorlatilag a büntetésének kétharmada már eltelt. A pedofil igazgató szabadlábra helyezésének kérdése már korábban is napirenden volt, de a bv-bíró akkor nem támogatta azt. A jövő héten várhatóan újabb meghallgatásra kerül sor, amelyen a törvényszék bv-bírója, az elítélt és ügyvédje, valamint a büntetés-végrehajtás és az ügyészség képviselője vesz részt – írja a Válasz Online.

A lap emlékeztet arra is, hogy az ügy körül korábban hatalmas botrány kerekedett, miután kiderült, hogy Novák Katalin köztársasági elnök kegyelemben részesítette az ügy egy másik elítéltjét, K. Endrét, aki éveken át eltussolta főnöke pedofil bűncselekményeit. Több magyar politikus és híresség is belebukott az ügybe, és tüntetéseket is szerveztek a gyermekek védelmében.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló