Belföld

Hamarosan a kegyelmi botrány fontos részletére derülhet fény

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.26 | 16:48

Az előző hetekben robbant ki a kegyelmi botrány, miután Novák Katalin köztársasági elnök kegyelmet adott K. Endrének, egy elítélt pedofil bűnöző bűntársának.

Az ügy hatalmas közfelháborodást váltott ki, és annak következtében Novák Katalin köztársasági elnök és a döntést ellenjegyző Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter is lemondott tisztségéről. A kegyelmi botrányban érintett Balog Zoltán elnöki tanácsadó is lemondott a zsinati elnöki tisztségéről, de a püspöki tisztről nem.

A Kúria, melynek folyóiratában a kegyelmi döntés közzétételével kapcsolatban felmerült kérdéseket kivizsgálják, felfüggesztette a Kúriai Döntések szerkesztését és kiadását. Varga Zs. András, a Kúria elnöke belső vizsgálatot rendelt el annak érdekében, hogy tisztázzák, hogyan került a kegyelmi ügy a folyóiratba.

Az RTL érdeklődésére a Kúria közölte, hogy a vizsgálat hamarosan lezárul, és az eredményeket közzéteszik. A Magyar Bírói Egyesület kritikájára, mely szerint a vizsgálat elrendelése bírói függetlenséget érintő támadásnak tűnik, a Kúria egyelőre nem reagált.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.