Belföld

Tragikusan gondolkoznak a magyarok: Kétharmaduk szerint a társadalom összeomlott

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.26 | 16:18

A magyarok arra vágynak, hogy egy erős kezű vezető visszavegye az országot a gazdagoktól és a hatalmasoktól, az viszont már nem tetszik nekik, ha eközben a vezető hajlandó megszegni a szabályokat

Semmi jót nem várnak a magyarok, messze a világátlag feletti számuk gondolja úgy, hogy a társadalmuk összeomlott, és az országa hanyatlóban van.

A Ipsos világszerte elvégzett kutatásából kiderül, a magyarok az átlagnál is borúlátóbbak országuk helyzetét illetően. A magyar megkérdezettek 69 százaléka szerint romokban hever az ország. Ez 12 százalékponttal magasabb, mint a résztvevő 28 ország átlaga, és csak kicsivel jobb eredmény, mint a 2021-es.

A magyarok egy része ugyanakkor úgy érzi, ennél rosszabb már nem lehet, ugyanis azzal a megállapítással, hogy az ország hanyatlóban van, 63 százalék értett egyet

– írja a 24.hu.

A populizmust vizsgáló kutatás szerint az országok többségében gondolják úgy, hogy a gazdaság jelenleg a gazdagoknak kedvez, és a magyarok arra vágynak, hogy egy erős kezű vezető visszavegye az országot a gazdagoktól és a hatalmasoktól, az viszont már nem tetszik nekik, ha eközben a vezető hajlandó megszegni a szabályokat.

Forrás: Propeller


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló