Belföld

Elképesztő dolgot tett egy fiatal lánnyal a gyilkossággal vádolt csantavéri halálosztó

  • Szerző:nuus
  • 2021.03.02 | 11:18

A csantavéri halálosztóként elhíresült Dér Csaba annak a férfinak a lányával tette, akinek megöléséért felelnie kell a bíróság előtt.

A csantavéri halálosztóként elhíresült Dér Csaba annak a férfinak a lányával tette, akinek megöléséért felelnie kell a bíróság előtt. Dér Csabát két gyilkosságért vonják felelősségre a Fővárosi Törvényszéken, az elsőfokú ítélet holnap várható.

A vád szerint korábban egy forgalmas amszterdami étteremben megölt egy horvát maffiózót, aki a holland rendőrség besúgója volt. Ezt a bűncselekményt, bár elismeri, állítja, önvédelem volt: csak rá akart ijeszteni a férfira. 2018 szeptemberében V. Lászlónak 11 kiló kokaint kínált eladásra. A Pólus center melletti erdős részen találkoztak, ám Csaba nem kokaint, hanem gondosan becsomagolt édesítőszert vitt.

Kép:Horváth Péter Gyula

Bár az eredetileg ingatlanokkal foglalkozó V. László csak nemrég szállt be a drogbizniszbe, az árut megkóstolta, mielőtt fizetett volna, ekkor azonban 40 centiről tarkón lőtték. A férfi élettelen testét a Szilas-patakba rejtették, ott talált rá másnap egy kutyasétáltató. Dér Csaba a gyilkosságot előbb bevallotta, majd miután az ügye Magyarországra került, a vallomását visszavonta, és azóta is következetesen tagadja. Állítása szerint csak taktikai okokból ismerte el a rémtettet, célja az volt, hogy Budapesten tárgyalják az ügyét.

A november óta tartó ügy tárgyalásán több tanút is meghallgattak, köztük V. László lányát, Vivient. A fiatal nő nem sokat tudott az apjáról és annak dolgairól: László olyannyira nem tartotta vele a kapcsolatot, hogy mindössze kétszer találkoztak

– írja a Bors.

Kép:Horváth Péter Gyula

A nő elmesélte az élete történetét, ami kísértetiesen hasonlít az ügyfelemére. Mindkettejük édesanyja meghalt, az apjuk nem törődött velük. Dér Csaba együtt­érzett vele, és úgy döntött, hogy segíteni szeretne neki

– fejtegette dr. Gulyás Krisztián, Dér Csaba védőügyvédje.

Már korábban is felmerült benne, hogy jótékonykodik: egy nőket oltalmazó szervezetnek szeretett volna adományozni, de nem kapott rá engedélyt a büntetés-végrehajtástól. Dér Csaba a V. Vivien részére szánt támogatást üzenetül szánja mindenkinek, hogy sose hagyják magukra a gyermeküket és törődjenek velük. Azzal, hogy Dér Csaba így támogatja V. Vivient, egyértelmű jelét adja annak, hogy igenis egy érző lelkületű ember és egy régivágású „gengszter”, akinek még fontosak az ilyen és ehhez hasonló erkölcsi normák. Páratlan emberi nagyságról ta­núskodik ez a tett!”

Nekem ez most hatalmas segítség volt, amit szeretnék neki megköszönni. Remélem, majd személyesen is lesz rá lehetőségem. Hálával kell tartoznom neki, mert már most többet segített, mint édesapám bármikor

– nyilatkozta a Hír Tv Riasztás című műsorának.

Cukorbeteg vagyok, aminek sajnos szövődménye van már. A pénzt elsősorban az egészségemre fogom költeni, s mivel albérletben lakom, erre is szeretnék fordítani, valamint az adósságom nagy részét is sikerült már rendezni belőle.

Forrás:Ripost


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Film
BAFTA: Tarolt az Oppenheimer
  • szerző:nuus/MTI
  • 2024. 02. 19.
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.