Belföld

Bejelentést tett a Belügyminisztérium

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2023.03.13 | 17:48

Az idén is 5 milliárd forint áll rendelkezésre a szociális tűzifaprogram megvalósítására - jelentette be a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

Dukai Miklós közölte:

az önkormányzatok április 28-ig pályázhatnak az összegre, a pénzből megvásárolt tűzifát pedig a leginkább rászoruló családoknak osztják majd ki.

Fotó: Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára beszédet mond a 15. magyar-finn testvérvárosi konferencián a veszprémi Hangvilla rendezvényközpontban 2022. szeptember 28-án.
MTI/Vasvári Tamás

A programban jellemzően 5 ezer lakosúnál nem népesebb települések vesznek részt. Ez azt jelenti, hogy 2300-2400 településen mintegy 200 ezer háztartáshoz jut el a tűzifa 2024. február 15-ig – tette hozzá.

Közlése szerint újdonság, hogy előrehozták a pályázat kiírását a nyár végéről tavaszra, hogy az önkormányzatok minél hamarabb megkaphassák a támogatást.

Arról is szólt, hogy az energiaárak növekedése miatt

a központi költségvetés mintegy 76 milliárd forintnyi rezsitámogatást nyújt az önkormányzatoknak.

A 10 ezer lakosúnál népesebb 155 település 44 milliárd forint, a többi pedig összesen 32,1 milliárd forint támogatásban részesül

– ismertette Dukai Miklós.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.