Belföld

15 éves kamaszt fogtak el Zalaegerszegen: Közel 6000 embert érintettek a bombafenyegetései

  • Szerző:nuus
  • 2023.03.14 | 16:48

Egy 15 éves kamasz fiú volt az, aki több zalaegerszegi iskolát is robbantással fenyegetett meg. A rendőrök azonosították, elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 2023. február 7-én indított nyomozást közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Az akkor még ismeretlen elkövető egy hónapon belül háromszor küldött fenyegető tartalmú email üzenetet több zalaegerszegi oktatási intézménynek. Levelében robbantással fenyegetőzött, mellyel a köznyugalmat súlyosan megzavarta.

A rendőrök mindhárom alkalommal szakképzett bombakutatókkal, valamint robbanószerkereső kutyák segítségével vizsgálták át az épületeket. A bombariadóval érintett iskolákban gyanús tárgyat vagy robbanószerkezetet nem találtak. A lakosságvédelmi intézkedések mindegyik esetben közel 6000 embert érintettek.

A mindenre kiterjedő, széleskörű nyomozás eredményeként a rendőrök beazonosították a feltételezett elkövetőt, az egyik érintett iskola 15 éves tanulóját. Kihallgatásán a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A rendőrség szakértők bevonásával folytatja a nyomozást a fiú ellen közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet.

Azok a bejelentők, akik a köznyugalom súlyos megzavarására alkalmas, hamis bejelentést tesznek, híresztelnek, esetleg azt a látszatot keltik, hogy valamilyen közveszéllyel járó esemény következik be, minősített esetben akár öt évi szabadságvesztésre is számíthatnak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló