Belföld

15 éves kamaszt fogtak el Zalaegerszegen: Közel 6000 embert érintettek a bombafenyegetései

  • Szerző:nuus
  • 2023.03.14 | 16:48

Egy 15 éves kamasz fiú volt az, aki több zalaegerszegi iskolát is robbantással fenyegetett meg. A rendőrök azonosították, elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 2023. február 7-én indított nyomozást közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Az akkor még ismeretlen elkövető egy hónapon belül háromszor küldött fenyegető tartalmú email üzenetet több zalaegerszegi oktatási intézménynek. Levelében robbantással fenyegetőzött, mellyel a köznyugalmat súlyosan megzavarta.

A rendőrök mindhárom alkalommal szakképzett bombakutatókkal, valamint robbanószerkereső kutyák segítségével vizsgálták át az épületeket. A bombariadóval érintett iskolákban gyanús tárgyat vagy robbanószerkezetet nem találtak. A lakosságvédelmi intézkedések mindegyik esetben közel 6000 embert érintettek.

A mindenre kiterjedő, széleskörű nyomozás eredményeként a rendőrök beazonosították a feltételezett elkövetőt, az egyik érintett iskola 15 éves tanulóját. Kihallgatásán a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A rendőrség szakértők bevonásával folytatja a nyomozást a fiú ellen közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet.

Azok a bejelentők, akik a köznyugalom súlyos megzavarására alkalmas, hamis bejelentést tesznek, híresztelnek, esetleg azt a látszatot keltik, hogy valamilyen közveszéllyel járó esemény következik be, minősített esetben akár öt évi szabadságvesztésre is számíthatnak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Mobiltech
Nagy változás jön a Vibernél
  • szerző:nuus
  • 2024. 05. 17.