Belföld

Majdnem halálra itatta a zárkatársát, hat évre ítélték a férfit

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2023.03.23 | 11:15

Hat év börtönbüntetéssel sújtotta első fokon a Szegedi Törvényszék azt a férfit, aki arra kényszerítette zárkatársát, hogy minden vesztes kártyacsata után vizet igyon, a sértettet pedig - mintegy nyolc liter elfogyasztása után - életveszélyes állapotban kellett kórházba szállítani.

A jelenleg 26 éves férfit életveszélyt okozó testi sértés, folytatólagosan elkövetett zsarolás és kényszerítés bűntettében mondták ki bűnösnek.

Fotó: Pixabay

A két letartóztatott férfit 2021 nyarától egy zárkában helyezték el a Szegedi Fegyház és Börtönben, a kapcsolatuk kezdetben jó volt, de szeptemberéről a vádlott minden ok nélkül folyamatosan belekötött a sértettbe, ütötte-verte, különböző feladatok elvégzésére kényszerítette, megalázta és kihasználta. A sértettnek moslékot kellett ennie, a vádlott elvette tőle a csomagját és olyan is előfordult, hogy családjának pénzt kellett tennie egy zárkatársuk telefonjára.

A sértett – hogy elkerülje a bántalmazásokat – vádlott minden kérését teljesítette.

A rendszeres zárkabeli kártyázások egyikén, 2021. november 8-án a vádlott arra kényszerítette a sértettet, hogy

vesztes játszmánként egy, összesen három liter, majd a végén további öt liter vizet megigyon.

A sértett könyörgött, hogy nem bírja, rosszul van, erre a vádlott bántalmazta, majd zsír evésére is utasította. A sértett rövid idő múlva rosszul lett, epilepsziás rohama alakult ki, el vesztette eszméletét, majd kórházba szállították, és gyógykezelték. A sértettnél vízmérgezés – a szervezet nátriumháztartásának felborulása – miatt kialakuló agyödéma, életveszélyes állapot lépett föl.
A vádlott – mielőtt a sértettet elszállították – megfenyegette a zárkatársait, hogy az előzményeket nem mondhatják el, azt kell állítaniuk, hogy a sértett egyszer csak lefordult a székről.

A vádlott az előkészítő ülésen elismerte bűnösségét, elmondta, nagyon megbánta a történteket, és örül annak, nem lett komolyabb baja a sértettnek.

Az ügyészség, a vádlott és a védő három nap gondolkodási időt tartott fenn az esetleges fellebbezés bejelentésére.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló