Belföld

Új fejlemények a búzavetésben megtalált 5 éves kisfiú ügyében – Megszólalt a rendőrség

  • Szerző:nuus
  • 2023.03.29 | 17:18

két paksi önkéntes kutyás - Góman Dávid és Jelencsik Zsolt, valamint kutyáik Jenny és Tequila - találták meg a kisfiút kedden

Március 27-én nem sokkal 17 óra előtt eltűnt egy  5 éves kisfiú, Gergő a tolna-mözsi otthonukból. A bejelentést követően a rendőrség munkatársai mellett rendőrségi helikopter is pásztázta a környéket. Már az esti órákban érkeztek speciális kutyás mentők és polgárőrök a kisgyermek keresésére. Rajtuk kívül nagyon sok önkéntes is bekapcsolódott a kutatásba.

Forrás: Unsplash, a fotó csupán illusztráció

Nagy segítséget nyújtottak a keresésben a Terrorelhárítási Központ munkatársai is, akik drónokkal is kutattak a területen. A keddi napon is több százan csatlakoztak a kereséshez, akik az ország számos pontjáról érkeztek, hogy segítsenek.

Gergőt tegnap is egész nap keresték.

Végül két paksi önkéntes  kutyás – Góman Dávid és Jelencsik Zsolt, valamint kutyáik Jenny és Tequila – találták meg a kisfiút kedden az otthonától több mint egy kilométerre, egy búzavetésben nem sokkal délután fél öt előtt, csaknem egy nappal az eltűnése után.

A gyermeket még a helyszínen megvizsgálta a TEK orvosa, majd terepjáróval Mözsre vitték. A mentők pedig kórházba szállították. Gergő a körülményekhez képest jól van. A társszervek, a számos kutatóegyesület és a civil önkéntesek közös összefogásának köszönhetően ez az eset happy enddel zárult.

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, a Szekszárdi Rendőr-kapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja a kisfiú eltűnésének a körülményeit, és azt hogy felmerül-e a szülők felelőssége a gyerek eltűnése kapcsán. Hozzátette:

gyanúsítotti kihallgatás eddig nem történt.

Forrás: police.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló