Belföld

Orbán Viktor bejelentkezett: váratlan üzenetet küldött

  • Szerző:nuus
  • 2022.04.10 | 15:18
  • trendindex: 5

Az eseményen több mint 10,1 milliárd euró, vagyis összesen 3810,5 milliárd forint gyűlt össze Ukrajna megsegítésére.

Sikerrel zárult a Stand Up for Ukraine nevű jótékonysági rendezvény, melyet az Európai Unió valamint Justin Trudeau kanadai miniszterelnök, és a Global Citizen nemzetközi szervezet rendezett.

Kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az eseményen több ország vezetője, köztük Orbán Viktor videóüzenettel jelentkezett be. A magyar miniszterelnök köszönetet mondott Ursula von der Leyennek a konferencia összehívásáért, majd felsorolta, hogyan próbál segíteni az ukrán menekülteknek.

Orbán beszámolt róla, hogy a háború kitörése óta több mint 570 ezer menekült érkezett Magyarországra, akiknek szállást, élelmiszert, ingyenes utazási lehetőséget, és egészségügyi ellátást is biztosítanak. A miniszterelnök kiemelte, hogy akik úgy döntenek, hogy itt maradnak, azoknak munkalehetőséget is biztosítanak, a gyermekeik pedig ingyenes anyanyelvi oktatásban részesülhetnek.

Szeretném biztosítani ukrán barátainkat, hogy Magyarországon továbbra is biztonságos menedékre talál mindenki, aki a háború elől menekül. A támogatási programjainkat folytatjuk, a menekültekről gondoskodunk, a szükséges pénzügyi forrásokat pedig magunk folyamatosan előteremtjük és biztosítjuk. Magyarország segít

– fogalmazott a videóüzenetében Orbán Viktor.

Forrás: Promotions


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá 1 hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

  • obsitos szerint:

    Lefordítom vidékire:
    -Köszönjük von der Kruzifixnek, hogy hetente 2x alázza országunkat;
    -A segélyekre valót a SAJÁT polgárainktól elvesszük, mert a Dicsőséges, bátran, messziről ugató EU erre SEM adott pénzt.

Cikkajánló