Belföld

Ha van forgalmi engedélyed, ingyen BKK-zhatsz csütörtökön

  • Szerző:nuus
  • 2021.04.20 | 12:18

A BKK programja a Föld napjához kapcsolódik, célja, hogy minél kevesebben üljenek autóba.

A társaság hétfői közleménye szerint a lehetőséget azok vehetik igénybe, akik a jegyellenőrzéskor Magyarországon kiállított érvényes forgalmi engedélyt mutatnak fel. A díjmentes utazást egy forgalmi engedéllyel egy utas veheti igénybe egész nap.

A társaság arra szeretné ösztönözni az autóval közlekedőket, hogy a környezet és saját egészségük megóvásáért válasszanak egyéb, alternatív közlekedési eszközt, vagy használják a közösségi közlekedést úticéljuk eléréséhez. Ezáltal csökkenhet a zaj- és légszennyezettség, javulhat a levegő minősége, járhatóbbá, élhetőbbé válnak a zsúfolt fővárosi útszakaszok, az aktív mozgással pedig sokat lehet tenni az egészség megőrzéséért is.

Hozzátették: a BKK a fővárosi önkormányzattal szorosan együttműködve igyekszik megteremteni annak a feltételét, hogy a közlekedők a legmegfelelőbb közlekedési eszközt választhassák Budapesten. A főváros közlekedési fejlesztéseit összefoglaló Budapesti mobilitási terv 2030 célja a közösségi, kerékpáros és gyalogos közlekedés előtérbe helyezése, hogy a főváros a jelenleginél élhetőbb, még inkább ember- és környezetbarát város legyen.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló