Belföld

Fontos változás jön: ez többszázezer magyar nyugdíjast érinthet

  • Szerző:nuus
  • 2023.05.02 | 10:48

Még pénteken este jelent meg az a kormányrendelet, amely értelmében a nyugdíjasok bizonyos munkakörökben nyugdíj mellett is tovább dolgozhatnak majd.

Az eddig érvényes rendelet szerint közalkalmazotti, egészségügyi, kormányzati, közszolgálati, katonai, stb. jogviszonban nem szüneteltethető azon személy öregségi nyugdíjának, korhatár előtti ellátásának, szolgálati járandóságának, illetve egyéb járadékainak a folyósítása a folyamatos ellátás biztosítása érdekében 2022. szeptember 1-jétől 2023. augusztus 31-ig.

Kép: Pixabay

Most ezt a nyár végi határidőt eltörölték – írja a Pénzcentrum.

Az április 28-án, a Magyar Közlönyben kihirdetett rendeletmódosítás szerint már nem csak augusztus 31-ig él a rendelet, miszerint nem szüneteltethető azon személy öregségi nyugdíjának, korhatár előtti ellátásának, szolgálati járandóságának, átmeneti bányászjáradékának, illetve táncművészeti életjáradékának a folyósítása, aki

a) közalkalmazotti jogviszonyban, b) egészségügyi szolgálati jogviszonyban, c) rendvédelmi igazgatási szolgálati jogviszonyban, d) honvédelmi alkalmazotti jogviszonyban, e) kormányzati szolgálati jogviszonyban, f) adó- és vámhatósági szolgálati jogviszonyban, g) politikai szolgálati jogviszonyban, h) biztosi jogviszonyban, i) köztisztviselőként vagy közszolgálati ügykezelőként közszolgálati jogviszonyban, j) bírói szolgálati viszonyban, k) igazságügyi alkalmazotti szolgálati viszonyban, l) ügyészségi szolgálati viszonyban, m) a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló törvény szerinti hivatásos szolgálati jogviszonyban vagy, n) hivatásos vagy szerződéses katonai szolgálati viszonyban áll.

A 2022. szeptember 1-i óta érvényben lévő rendelet határidejét most eltörölték.

Luxus, ötcsillagos nyaralás 100 ezer forint alatt? Mutatjuk, hogyan oldottuk meg.

A határozat szerint Az öregségi nyugdíj és egyes más ellátások folyósításának, valamint a nyugdíjkorhatárt betöltött személyek továbbfoglalkoztatásának veszélyhelyzeti szabályairól szóló 268/2022. (VII. 29.) rendelet úgy módosul, hogy kikerült belőle az augusztus 31-i határidő.

Forrás: Pénzcentrum 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.