Belföld

Ferenc pápa kérte Orbánt, ne tegye, mégis így szavazott az országgyűlés

  • Szerző:nuus
  • 2023.05.03 | 14:00
  • trendindex: 3

Úgy tűnik, a katolikus egyházfő szavai nem hatották meg sem Orbán Viktort, sem kormányzó pártját.

Ferenc pápa a budapesti szentmisén arra szólította fel a híveket, hogy nyissanak ki kapukat, és ne zárják el magukat a világ elől, fogadják be a menekülteket, akik nehéz körülmények közül érkeznek. A pápa szerint az emberek önzésük miatt zárkóznak el, és nem fordítanak figyelmet a szegényekre és szenvedőkre.

Két nappal később – szerdán – a KDNP országgyűlési képviselői politikai nyilatkozatot nyújtottak be a migráció elutasításáról, amelyet az Országgyűlés elfogadott. A dokumentum szerint Magyarországnak meg kell védenie alkotmányos önazonosságát és keresztény kultúráját, meg kell állítani a migrációt, és helyben kell segítséget nyújtani a kibocsátó országoknak.

A nyilatkozat kimondja, hogy a bevándorlás és a gyermekvédelem minden állam önazonosságának és önrendelkezésének központi kérdése. A KDNP-s képviselők azt állítják, hogy elutasítják minden olyan törekvést, amely nyomásgyakorlásra, zsarolásra használja ezeket a kérdéseket, más ügyekkel összekapcsolja, vagy támogatás feltételéül szabja.

„Nem akarunk bevándorlóországgá válni”

– áll az Országgyűlés most elfogadott nyilatkozatában, éles ellentmondásban azzal, amire Ferenc pápa szólított fel.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló