Belföld

Ilyen idő várható a héten, nem fog neki örülni – mutatjuk

  • Szerző:nuus
  • 2021.05.12 | 16:18

Időjárás ma és holnap: záporok, zivatarok csapnak le – Ez vár ránk

Ma egy hidegfront érkezik az országba, amelynek hatására a felhőzet megnövekszik, és először csak a Dunántúlon, majd később az ország többi részén is várható zápor és zivatar. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17-24 fok között alakul.

People cycle in snowfall in Tokyo on November 24, 2016.
Tokyo woke up on November 24 to its first November snowfall in more than half a century, leaving commuters to grapple with train disruptions and slick streets. / AFP PHOTO / Kazuhiro NOGI

Csütörtökön hajnalban a középső tájakon, délelőtt pedig északkeleten számíthatunk többfelé esőre, záporesőre. Napközben gomolyosodik a felhőzet, délután főleg a déli megyékben lesz jellemző a zápor. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14-20 fok között várható.

Pénteken nyugat felől felszakadozik a felhőzet, délelőtt csak néhol, délután elszórtan, leginkább a Dunántúlon várható zápor, zivatar. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 fok körül alakul. A délnyugati szél a zivatarokban megerősödik.

Szombaton nagyrészt gomolyfelhős lesz az ég, többfelé számíthatunk záporra, zivatarra, felhőszakadás és akár jégeső is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17-22 fok között alakul.

Vasárnap hajnalban még többfelé előfordulhat zápor, zivatar, napközben azonban szárazabb lesz a levegő, csökken a felhőzet, az északnyugati szél pedig megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20-24 fok között alakul.

Hétfőn eleinte változóan, majd erősen felhős lesz az ég, délutántól többfelé várható csapadék, a légmozgás délutántól megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20-25 fok között alakul.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.