Életmód

2024-ben ez a nyári tábor a menő. Még nem késő elfoglaltságot választani a gyerekeknek

  • Szerző:nuus
  • 2024.06.14 | 13:33

Még nem késő nyári tábort választani a gyerekeknek, ám nem árt sietni, mert a szakember szerint idén a táborok árai nőttek, a nyári szünet is rövidebb lett, azonban a minőségi táborok iránti kereslet töretlen.

A nyári táborok árai átlagosan 10-15%-os mértékben növekedtek, ezáltal egy napközis tábor átlagára valamivel 50 ezer forint felett található, míg egy ottalvós táborért átlagosan 80 ezer forintot kell fizetnie a családoknak – tájékoztatott Tóth Béla, a Táborfigyelő ügyvezetője.

A táborok esetében az árolló rendkívül széles, találni tábort a Táborfigyelőn 42 ezer forintért is, ahogy 350 ezer forintos turnusáron is. Az átlagárak régiónként akár 10%-os mértékben is eltérnek.

Fotó: freepik.com

A SZÉP kártya elfogadása továbbra is népszerű mind a szülők, mind a táboroztatók körében, a nyári táborok több mint harmadában (35%) fogadják el a béren kívüli juttatás ezen formáját.

A legnépszerűbb tábortéma 2024-ben is a sporttáborok lettek, míg ezüstérmet szereztek a kalandtáborok. A dobogó harmadik fokára döntetlen eredménnyel jutottak az idegen nyelvi, elsősorban angol táborok, illetve a katonai táborok. Nagyon sokan választottak ezen témák mellett állatos, készségfejlesztő, lovas és horgásztábort is.

A legnépszerűbb táborcélpontok között Pest, Bács-Kiskun és Veszprém vármegyéket találjuk, de sok gyermek vakációzik Somogy és Fejér vármegyékben is.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Mennyit sportoljon egy nő? Kutatás
  • szerző:nuus
  • 2024. 07. 03.