Időjárás

Leszakad az ég, de más veszély is lesz – a hétfői időjárás

  • Szerző:nuus
  • 2024.07.01 | 06:10

A várható időjárás hétfőre: heves zivatarok és kánikula okoz majd kellemetlenségeket.

A déli óráktól elsősorban a Nyugat-, Délnyugat-Dunántúlon, valamint északkeleten és az Észak-Alföldön válnak kedvezővé a feltételek zivatarok kialakulásához, sőt az említett helyeken néhol heves zivatar is előfordulhat – jelezte a HungaroMet Zrt.

Az előrejelzés szerint az ország többi részén ugyan kisebb eséllyel, de nem zárható ki zivatar képződése. A zivatarokat általában viharos szél (60-90 km/h, a hevesebb viharokat >90-100 km/h erejű lökések), jégeső (általában 2 cm körüli jégátmérővel, intenzívebb zivatarok környezetében > 2-4 cm is lehet), és intenzív csapadék, néhol felhőszakadás (általában 15-25, intenzív gócok esetében lokálisan >25-30 mm) kísérheti. Az éjszaka első felében még előfordulhatnak zivatarok, lecsengés csak hajnaltól várható.

A napi középhőmérséklet ma az északkeleti megyék kivételével nagy területen 27 fok körül vagy afelett valószínű. Hétfőn már az ország északnyugati felében érzékelhetően mérséklődik a hőség, a 25 fok feletti napi középhőmérséklet területe egyre inkább az Alföldre szorul vissza, de ott még Csongrád-Csanád, Békés megyékben 27 fok körüli középhőmérséklet is várható.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló