Budapest

Megszólalt a rendőrség az Árpád hídi brutális gázolás kapcsán

  • Szerző:nuus
  • 2023.07.04 | 17:20

A főpolgármester nem érti, hogy miért nem helyez ki a veszélyeztetett útszakaszokra kamerákat a rendőrség.

Egy személyautó elütött egy kerékpárost, majd összeütközött egy másik autóval. A balesetben többen megsebesültek, az egyikük életét már nem tudták megmenteni.

Kép: Unplash

Karácsony Gergely szerint rendszerszintű problémáról van szó. A főpolgármester közölte: Race-001 volt annak az autónak a rendszáma, amelyik a szalagkorlátot legyalulva halálra gázolt egy ártatlan embert. Karácsony Gergely úgy véli, “ha lennének sebességmérő kamerák és drákói szigorúságú büntetés, ezek a kretének egyből visszavennének az arcukból és a sebességből is”.

Karácsony Gergely azt is elmondta, nem várnak tovább, 48 kamerát készülnek kihelyezni saját forrásból.

A főpolgármester nem érti, hogy miért nem helyez ki a veszélyeztetett útszakaszokra kamerákat a rendőrség, és miért nem tartatja be a közlekedési szabályokat, szerinte a rendőrség feladata lenne, hogy ebben érdemben változás legyen – írja az infostart.hu.

A lap megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, mit tud tenni a rendőrség a hasonló esetek elkerülése érdekében. A BRFK kommunikációs osztálya azt közölte, hogy

rendszeresen tartanak általános közlekedésrendészeti ellenőrzéseket, valamint külön célellenőrzéseket a többi közlekedőre veszélyt jelentő járművezetők – így a gyorshajtók és az ittas vezetők – kiszűrésére. Az ellenőrzésekhez már civil jellegű járműveket és kamerás drónokat is igénybe vesznek, és mozgó járművekből is ellenőriznek.

A BRFK 2022-ben 40, 2023-ban 10 ilyen közlekedésrendészeti akciót tartott, és közlése szerint a jövőben is kiemelt feladatként kezeli a gyorshajtások és az illegális gyorsulási versenyek elleni fellépést, és a jövőben is rendszeresen rendel el komplex közlekedésrendészeti ellenőrzéseket.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló