Belföld

Letartóztatták az albertirsai családírtót

  • Szerző:nuus
  • 2023.07.05 | 08:18

Elrendelte a Budakörnyéki Járásbíróság kedden annak a férfinak a letartóztatását, aki a múlt hét végén a gyanú szerint megölte a feleségét és 3 éves, közös lányukat, majd öngyilkosságot kísérelt meg a Pest vármegyei Albertirsán.

A Budapest Környéki Törvényszék az MTI-vel azt közölte, hogy a kényszerintézkedést az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézményben kell végrehajtani.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság vasárnap az esetről annyit írt a rendőrség honlapján: egy férfi azzal hívta fel a 112-es segélyhívót szombat délután, hogy megölte a családját, majd öngyilkosságot kísérelt meg. A rendőrök az albertirsai címen egy nő és egy gyermek holttestét, valamint egy vérző férfit találtak.

A 35 éves, könnyebben megsérült N. Arnoldot kórházba vitték, és őrizetbe vették.

A keddi törvényszéki közleményben az áll: a nyomozás eddigi adatai szerint a házastársak kapcsolata megromlott, ezért az asszony a férfival szemben távoltartást kért, amit a Ceglédi Járásbíróság május 15-én 30 napra elrendelt.

Múlt pénteken a férfi megjelent a családi házukban és este a feleségét egy vascsővel brutálisan bántalmazta, a kislányát pedig megfojtotta. Mindkét sértett a helyszínen meghalt. Másnap délután a férfi tárcsázta a segélyhívót, bejelentette cselekményét, majd öngyilkosságot kísérelt meg.
A férfi ellen a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság több ember sérelmére, részben különös kegyetlenséggel, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt indított nyomozást.

Az ügyészség szerint a cselekmény kiemelkedő tárgyi súlya és a kiszabható büntetés mértéke miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. A gyanúsított jelenléte kizárólag a legsúlyosabb kényszerintézkedéssel, letartóztatással biztosítható.

Kedden a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte letartóztatását 30 napra.

A döntést az ügyész, a gyanúsított és a védő is tudomásul vette.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló