Belföld

Medencébe szexelnek és ürítenek a magyar vendégek – ezek a leggyakoribb kihágások a szállodákban

  • Szerző:nuus
  • 2022.07.30 | 14:18
  • trendindex: 3

Rongálás, illetéktelen vendég elszállásolása, lopás és belógás a leggyakoribb kihágás a Szallas.hu legfrissebb felmérése szerint.

A szálláshelyek háromnegyedénél, míg a turisztikai attrakciókat üzemeltetők kétharmadánál járt már a határokat feszegető vendég. Az esetek zöme nem igényel rendőri intézkedést, de olykor előfordulnak kirívó alkalmak.

Négy szálláshelyből háromnál volt legalább egy emlékezetes szabálysértés

– közölte a felmérés eredményeit Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketingmenedzsere. Az elkövetett kihágások sorában a leggyakoribb elem a rongálás.

Gyakran repülnek a poharak, sérülnek a bútorok, de volt már arra is példa, hogy egy közel 100 ezer forint értékű főzőlapot sikerült betörnie a vendégnek. Egy másik válaszadónál viszont a teli pelenka landolt padlószőnyegen, aminek a tisztíttatását neki kellett megoldania. A szabálytalanságok rangsorát a szobába, apartmanba becsempészett nem fizető plusz vendég követi, harmadik helyen a lopás végzett.

A medencés szállásoknál nemcsak a nyitvatartási időn túli belopódzás lehet probléma: gyakori a víz alatti romantikázás a párok között, és a pancsolós helyek harmadánál fordult már elő, hogy le kellett engedni a medence vizét azért, mert a vendég ott végezte el a dolgát. Ez egyébként nemcsak a higiénia miatt kellemetlen, de jelentős anyagi teher is a szállásadóra nézve

– mondta Keresztes Nóra.

A problémás vendégek olykor a személyzetet pécézik ki maguknak.  Több szállásadónál is érte már valamilyen atrocitás a recepciós hölgyet, a szobalányt vagy a pincérnőt – tette hozzá Keresztes Nóra. A legtöbb kifogásolható esetben a szállástulajdonosok az alkohol vagy drog alatti befolyásoltságot nevezték meg a zavart vendégek viselkedésének magyarázataként.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.