Belföld

Jó hír az utazni vágyóknak

  • Szerző:nuus
  • 2023.08.03 | 14:48

Ősszel indul a budapesti közvetlen járat a brassói nemzetközi repülőtérről - jelentették be az erdélyi légikikötő üzemeltetői.

Fotó: Pixabay

A Brassó-Vidombák Nemzetközi Repülőtér vezetői a létesítmény közösségi oldalán számoltak be a jövőben várható új úti célokról, melyek között a magyar fővárost is említették.

Budapest is olyan desztináció, amelynél megvan a bizonyosság a járatok elindítására ősztől kezdődően

– írták.

Arra, hogy melyik légitársaság működteti majd a budapesti járatot, nem tértek ki a közleményben, ez az információ egyelőre egyik Brassóból légi járatokat üzemeltető cég honlapján sem szerepel.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára egy július 18-i marosvásárhelyi szállodaavatón jelentette be, hogy

megszületett a döntés a Budapest-Brassó közvetlen légi járat elindításáról. Így egy Székelyföldhez közel eső repülőteret lehet majd napi szinten elérni Budapestről

– mondta.

Brassóból szerdától a Wizz Air fapados légitársaság is működtet járatokat. A magyar érdekeltségű cég Londonba repül az erdélyi városból. A brit főváros Romániában a legkeresettebb külföldi úti célnak számít az ott dolgozó számos román vendégmunkás miatt. A Wizz Air gépei hetente háromszor – hétfőn, szerdán és pénteken – szállnak fel a brassói repülőtérről.

Szeptembertől Dortmundba is indítanak innen járatokat, melyek szombatonként és keddenként üzemelnek.

A repülőtér vezetősége közleményében történelminek nevezte a Wizz Air brassói megtelepedését, és reményét fejezte ki, hogy a cég a jövőben több járatot indít Brassóból, mivel hosszú távú együttműködést szeretnének.

Azt is közölték, hogy a Dan Air is új úti célokat ígért:

a román légitársaság Párisba, Oslóba és Dubajba indít járatokat a brassói repülőtérről.

Alexandru Anghel, a repülőtér igazgatója hangsúlyozta: azt szeretnék, ha minél több légitársaság telepedne meg Brassóban, minél több úti céllal és versenyképes árakkal. Ez a szomszédos megyék kívánsága is – tette hozzá. Júliusban, a repülőtér működésének első teljes hónapjában 10 044 utas fordult meg a terminálokban.

A Brassó-Vidombák Nemzetközi Repülőteret az első ilyen jellegű romániai zöldmezős beruházásként a Brassó megyei önkormányzat hozta létre és működteti. Június 15-én nyitották meg. A Székelyföldet is kiszolgálja, létrehozását a közeli Kovászna megye elöljárói is teljes mellszélességgel támogatták.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.