Belföld

Tovább nehezíti a 480-ért tankolást a Mol

  • Szerző:nuus
  • 2022.08.06 | 07:18

Naponta csak egy alkalommal lehet ársapkásan tankolni.

A július harmincadikán, kapkodva bevezetett új tankolási rend sokak számára fájdalmas meglepetésekkel jár. A 24.hu egyik olvasója reggel tíz litert tankolt, majd este is ugyanennyit akart venni. Mindkét alkalommal ellenőrizték a forgalmiját a Mol-kútnál és másodszorra már nem tankolhatott kedvezménnyel. A vonalkód beolvasásakor ugyanis a rendszer jelezte, hogy aznap már nem jogosult hatósági áras üzemanyagra.

Egy másik olvasó is kétszer tankolt egy nap,

Kép: Wikipedia

tankolásonként 23 litert, vagyis napi szinten ő is belefért a Mol által június 24-én megszabott 50 literes limitbe. Két külön megyében történt a tankolás, és a második helyen azt mondták neki, hogy nem kutanként lehet ársapkásan tankolni, hanem mennyiségtől függetlenül csak napi egy alkalommal. Így mindkettejük második tankolásáért piaci árat számláztak. Ahol az olajtársaság napi 50 literes tankolási napi limitről tájékoztat, ott nem tesz említést arról, hogy egy forgalmival egy

adott napon csak egyszer lehet olcsón tankolni,

akkor is, ha elsőre nem merítette ki az autós az 50 literes limitet. A Holtankoljak.hu ügyvezetője, Bujdos Eszter is úgy tudja, hogy a tankolási rend legutóbbi módosítása, azaz július 30-a dél óta a Molnál egy forgalmival egy nap csak egyszer lehet ársapkásan tankolni, függetlenül a mennyiségtől. A rendszer felismeri a rendszámot, és jelzi a kutasnak, ha valaki már egyszer tankolt aznap, és nem engedi másodszor is ársapkásan üzemanyagot venni.

A Mol fejleszthetett valamit kasszarendszerén

, és azóta így működnek – tette hozzá a szakember. Emellett megmaradt az 50 literes korlátozás is – vagyis legfeljebb annyit lehet tankolni egy alkalommal hatósági áron.

Főleg vidéken életszerű szerinte, hogy az emberek egy nap többször is tankolnak – nekik ez mindenképpen szűkítés, hiszen a második tankolásuk már nem lesz hatósági áras, hanem a drágább piaci árat kell megfizetniük.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.