Belföld

Házhoz rendelt a Nébih, több étel szennyezett volt, egy éttermet be is zártak

  • Szerző:nuus
  • 2020.08.07 | 12:48

A három problémás ételnél az érintett vállalkozásoknál helyszíni ellenőrzést tartottak. A Theo Papa konyhájának működési engedélyét azonnal felfüggesztették!

Az elmúlt hónapokban a vírus miatt jelentősen megnőtt az étel-házhozszállítással is foglalkozó éttermek, vendéglátó egységek száma, olyan éttermek is kiszállításba kezdtek, akik eddig nem ezzel foglalkoztak. A Nébih csapata a Szupermenta, az itt is látható tesztjében a házhozszállítással foglalkozott. Teszteltek pizzákat, tésztákat, frissensülteket, hamburgereket, és a távol-keleti konyha leveseit is megvizsgálták.

A Nébih laboratóriumában a dobozokról vett tisztasági törletminták nem mutattak ki mikrobiológiai szennyeződést és az idegen fajfehérjéket kiszűrő teszteken is mindenki átment.

Azonban három étterem ételei nem voltak megfelelőek, a Zing Burger egyik hamburgere bukott meg, illetve a Theo Papa konyhájától rendelt pulyka étel több ponton is elvérzett, ezen felül a Pasarét Club Étteremnél is szennyezettséget jelző mikroorganizmust mutatott ki a vizsgálat.

Több probléma is volt ezzel az étellel, fel is függesztették az engedélyüket!

A Theo Papánál a Escherichia coli baktérium volt a probléma, illetve a magas Coliform és mikroorganizmus szám. A másik két étteremnél Escherichia coli baktérium nem volt kimutatható.

Az érintett vállalkozásoknál a hatósági felügyelők helyszíni ellenőrzést tartottak, és a Theo Papa konyhájának a működési engedélye azonnal felfüggesztésre került.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Lélek
Egyedülálló apa ismerkedne!
  • szerző:nuus
  • 2024. 05. 02.
Zene
Marcelito Pomoy
  • szerző:nuus
  • 2024. 05. 20.