Belföld

Alkoholt venne itthon az Aldiban? Jobb, ha felkészül erre

  • Szerző:nuus
  • 2022.08.09 | 13:18

A fogyasztóvédelmi hatóság külön pozitívumként értékelte az intézkedés bevezetését, az áruházlánc ezért is alkalmazza azt üzleteiben.

Olvasók és kommentelők az Aldi egy új eljárására hívták fel a figyelmünket, amely szerint alkohol vásárlása esetén a pénztáros elkérte tőlük a személyi igazolványukat.

Alexas_Fotos / Pixabay

Ez olyan esetekben is megtörtént, amikor a vásárlóról első pillantásra is egyértelműen megállapítható volt, hogy 18 éven felüli.

A HVG megkereste az Aldit, akik azt írták, hogy nem új eljárásról van szó, a folyamat úgy zajlik, hogy a kasszások elkérik a vásárlók azonosító okmányát, „a pénztáros a kassza rendszerébe begépeli a pontos születési dátumot, a szoftver pedig egy egyszerű kivonási műveletet végez a születési dátum és az aznapi dátum alapján. A folyamat célja, hogy teljes mértékben kizárja a szubjektív tényezőket, egyúttal biztosítsa, hogy

véletlenül, figyelmetlenségből, vagy tévedésből se kerülhessen sor 18 év alatti személyek részére alkoholos tartalmú ital értékesítésére”.

A fogyasztóvédelmi hatóság külön pozitívumként értékelte az intézkedés bevezetését, az áruházlánc ezért is alkalmazza azt üzleteiben.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló