Belföld

Bevadult mentős verte szét a rohamkocsit – így reagált Győrfi Pál

  • Szerző:nuus
  • 2023.08.22 | 08:18

Egy hordággyal verte be a mentőautó szélvédőjét a mentős.

Fotó: TV2

Az állomás dolgozói mindezt videóra is vették, a felvételen hallható, ahogy többen is buzdítják kollégájukat.

Győrfi Pál, a mentőszolgálat kommunikációs vezetője a Blikknek megerősítette, hogy a rohamkocsit szétverő férfit, illetve azokat, akik biztatták, kirúgták a szervezettől. A Volkswagen mentőautó szélvédője egyértelműen a szándékos rongálás miatt tört össze: csupán ennek az ára 120 ezer forint, a beszereléssel együtt pedig 150 ezerre is rúghathat az összeg – írja a Blikk.hu.

A szóvivő az RTL-nek nyilatkozva úgy fogalmazott:

Amikor megláttuk a kamerafelvételt, akkor nem akartunk hinni a szemünknek.

Hozzátette:

Annyira értelmetlen és megbotránkoztató cselekedet. Ráadásul további kárt is okozott abban a gépjárműben, ami már korábban balesetezett, és össze volt törve. Még a biztosítási kárügyintézést is nehezítette. Úgyhogy aki elkövette és azok is akik asszisztáltak hozzá, azonnal elbocsátottuk.

A mentős tettét a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségénél (MOMSZ) is elítélik. Lengyel Tibor alelnök az RTL-nek azt nyilatkozta:

Annyit tudunk, hogy egyik sem úgymond friss belépő dolgozó volt, volt köztük fiatalabb és kissé idősebb is. De hogy pontosan mióta dolgoznak a mentőszolgálatnál azt nem tudjuk pontosan mi sem.

A szétvert mentőautó még ma is ott állt a tatabányai mentőállomáson. Jól látszanak rajta a korábbi baleset nyomai és az összetört szélvédő is. A Komárom-Esztergom Megyei rendőrség vizsgálja az ügyet. Rongálás miatt három embert hallgattak ki gyanúsítottként.

A videó itt tekinthető meg.

Forrás: szmo.hu, Blikk.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló