Belföld

Rezsihorror: Brutális számlákat küldhetett az MVM, de van megoldás – mutatjuk

  • Szerző:nuus
  • 2022.09.02 | 09:18

Hiába a köbméter, a fűtőérték számít igazán.

Az ATV írása szerint olyanoknál is megjelent a versenypiaci költség az augusztusra eső gázszámlában, akiknél ezt a számlán szereplő fogyasztás nem indokolja. Sokan még csak várakoznak az augusztusi rezsiszámlára, egyre többen vannak viszont azok, akik már kézhez is kapták azt. Egyre többen vannak azok is, akik nem értik, hogyan jött ki a számlákon szereplő összeg.

Időközben több gázszámla is eljutott az ATV szerkesztőségébe. Egyiken például hat köbméter fogyasztás esett augusztus elseje és nyolcadika közé, 209 megajoule-t felhasználva. Egy másikon pedig három köbméter augusztus elseje és negyedike közé, 107 megajoule-lal.

A kis mennyiség ellenére mindkettőnél megjelent a versenypiaci költség, vagyis a világpiaci ár is.

A szakértő szerint először az augusztusi napokat kell figyelembe venni. Utána azt kell csinálni, hogy a rendeletben szereplő 63 645 megajoule-t el kell osztani 365-tel, és kijön az, hogy 174 megajoule per nap, ami a rezsicsökkentett rész. Ezt a 174-et fel kell szorozni a számlában szereplő napok számával. Ha az a megajoule ami ott kijön, az alatt van az, amit kiszámláztak, ott nem lehet, csak rezsicsökkentett ár.

Ez alapján viszont úgy tűnik, hogy a már bemutatott számlákat hibásan állította ki a szolgáltató. Azoknál ugyanis látszólag semmi nem indokolja a versenypiaci költség felszámolását.

Balogh úgy gondolja: az érintettek nem lesznek ezzel egyedül.

Én úgy érzem, hogy lesznek sajnos nem korrektül kiállított számlák. Az nem igaz, hogy a szolgáltatók a mumusok, és ők akarnak rosszul számlázni, egyszerűen ők is éjjel-nappal dolgoznak teljesen irreális határidőkkel

– fogalmazott.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.