Belföld

Csisztu Zsuzsa megvédte Youhuu birkát: Hiába alázott, szégyenített és ijesztgetett

  • Szerző:nuus
  • 2023.09.12 | 15:18

Csisztu a következetességet hiányolja Mérő írásából.

Csisztu Zsuzsa egykori tornász, tévés szakkomentátor a Mandiner hasábjain keresztül intézett néhány keresetlen mondatot Mérő Verához.

A cikk apropója az volt, hogy Mérő Vera a Glamour magazinban azzal a felütéssel értekezett a budapesti atlétikai vb kabalaállatáról, hogy égünk miatta, mint a Reichstag.

Emlékeztetőül: a csintalan rackajuh seggberúgott egy hírolvasót, megpaskolgatta Rubint Réka hátsóját, focimeccsen rendetlenkedett, no meg sportolókat ijesztgetett, továbbá testszégyenítésbe hajló poénja is volt.

Mérő Vera írására Csisztu Zsuzsa úgy reagált,

fel tudom húzni magam, amikor egy emberi jogi aktivista a (szerinte) nőket érő megalázó jeleneteket kizárólag országhatáron belül hajlandó felismerni.

Csisztu a következetességet hiányolja Mérő írásából, és felhívja a figyelmét arra, hogy “ne szenvedjünk átmeneti vakságban olyankor sem, amikor országhatárainkon túl, a dicsőített demokráciákban történik vérlázító eset”,

Hozza is a példákat: Spanyolországból a Jenni Hermoso nevű focistát megcsókoló Spanyol Labdarúgó-szövetség elnökét, vagy az általa gúnyosan „mintademokráciának” nevezett Amerikából  Scott M. Ried ügyét, aki azután lett nemkívánatos személy a tornában, hogy szexuális zaklatási, testszégyenítési ügyeket, valamint testi-lelki terrorral járó edző-tanítvány viszonyokat tárt fel.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló