Belföld

Orbán üzenetet küldött: Büszkék vagyunk!

  • Szerző:nuus
  • 2023.09.13 | 09:18

Sikerült felszínre hozni a dél-törökországi Morca-barlangban egy kilométer mélyen rosszul lett kutatót

Nemzetközi összefogással sikerült felszínre hozni a kutatót, aki egy barlangban, egy kilométeres mélységben lett rosszul. A miniszterelnök a magyar barlangi mentőknek köszönte meg a munkát.

barlangi_mentk_orb

Kép: Orbán Viktor / Facebook

Kedden adta hírül a Magyar Barlangi Mentőszolgálat, hogy 58.5 óra megfeszített munkával, tíz ország közel 200 helyszínen lévő barlangi mentőjének és megannyi háttéremberének közreműködésével sikerült felszínre hozni a dél-törökországi Morca-barlangban egy kilométer mélyen rosszul lett kutatót, Mark Dickey-t.

Orbán Viktor sem mulasztotta el az alkalmat, hogy közösségi oldalain posztoljon arról, amit a magyar barlangi mentők „óriási nemzetközi összefogásként” írtak le:

Köszönjük a munkát a Törökországban sikeres mentést végrehajtó magyar orvosoknak és barlangi mentőknek. Magyarország büszke lehet!

Dickey szeptember 2-án lett rosszul egy nemzetközi expedíció során, amelyen három amerikai, négy török, egy magyarországi és négy romániai (kolozsvári) magyar társa kísérte. A hét elején elsőként a Magyar Barlangi Mentőszolgálat négyfős egészségügyi csoportja ért le Dickey-hez.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.