Belföld

Az emberek kevesebb mint fele mondta biztosra a népszavazási részvételt

  • Szerző:nuus
  • 2016.09.15 | 09:28

Az emberek kevesebb mint fele mondta azt a Republikon Intézet munkatársainak, hogy biztosan elmegy szavazni az október 2-i népszavazáson. Valamivel több mint ötödük szerint ez csak valószínű. A nemmel szavazók elsöprő többségben vannak a felmérés szerint.

Ha csak azok mennek el az október 2-i kvótareferendumra, akik ezt biztosra mondják, akkor érvénytelen lesz a népszavazás – derül ki a Republikon Intézet friss felméréséből. Egyelőre úgy áll a dolog a reprezentatív felmérés szerint, hogy a magyarok 48 százaléka megy el biztosan szavazni, 23 százalék pedig valószínűnek tartja, hogy részt vesz az október 2-án tartott népszavazáson.

Budapest, 2016. augusztus 31. Az október 2-ai országos népszavazás szavazólapjait nyomtatják az ÁNY Biztonsági Nyomda Nyrt. fõvárosi nyomdájában 2016. augusztus 31-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Az október 2-ai országos népszavazás szavazólapjait nyomtatják az ÁNY Biztonsági Nyomda Nyrt. fõvárosi nyomdájában – MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A Rebublikon intézet honlapján olvasható összefoglalóban ugyanakkor a olvasható, hogy a részvételről szóló adatokat érdemes fenntartással kezelni mert a tényleges részvételt számos olyan tényező befolyásolja, amivel a választó nem képes előre kalkulálni (időjárás, költség, egyéb program).

A kutatók arra is rákérdeztek, hogy ki hogyan szavaz majd: az összes választópolgár 73 százaléka nemmel, 4 százaléka igennel, 6 százaléka érvénytelenül tervez szavazni, míg további 17 százalék nem tudott vagy nem akart válaszolni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Leválthatják Joe Bident
  • szerző:nuus
  • 2023. 09. 13.