Belföld

A robbantás helyszínéről vár videókat a rendőrség

  • Szerző:nuus
  • 2016.09.28 | 13:21

Szintet lépett a rendőrség: saját weboldalt hozott létre a körúti robbantásról készült kép és hanganyagok összegyűjtésére. A felvételeket névtelenül is el lehet küldeni.

“Üdvözöljük az Országos Rendőr-főkapitányság hang- és képanyag-feltöltő felületén. Kérjük, hogy amennyiben a birtokában van bármilyen hang- és képfelvétel, mely a 2016. szeptember 24-én a késő este bekövetkezett budapesti robbantás körülményeinek felderítését, illetve az elkövető azonosítását segítheti, azt szíveskedjen a nyomozó hatóság rendelkezésére bocsátani” – ez az üdvözlőszöveg fogadja a látogatókat a http://robbantas.bm.gov.hu/ internetes oldalon.

A felületet a rendőrség hozta létre: itt lehet feltölteni azokat a videókat, amik a szombat éjjeli merénylet helyszínén készültek. A rendőrök közleményük szerint videókat, fényképeket várnak – akár olyanokat is, amik mobiltelefonnal készültek.

rendorjutub
Így néz ki a rendőrségi videógyűjtő oldal

Nem is kell túl sok adatot megadni: le kell írni, hol és mikor készültek a felvételek. Egyéb megjegyzést is lehet a videóhoz fűzni, de nevet, címet, személyi igazolványszámot például nem kötelező megadni.

A Központi Nyomozó Főügyészség közben “kiemelten kéri” annak a nőnek a jelentkezését, aki a robbantás előtt nem sokkal sétált el a merényletben megsérült rendőrök mellett.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló