Belföld

17 év után lett gyanúsított a kecskeméti gyilkosságban

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.04 | 08:20

Majdnem két évtized után találta meg a rendőrség a férfit, aki szerintük alaposan gyanúsítható egy 31 éves kecskeméti nő meggyilkolásával. A vádemelési javaslat már meg is történt.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök vádemelést javasolnak azzal a 40 éves férfival szemben, aki a nyomozás adatai szerint 1999-ben megerőszakolt, majd megfojtott egy 31 éves nőt. A gyilkosság 17 éve, ősszel történt. 1999. szeptember 16-án reggel holtan találtak egy nőt Kecskeméten.

Az elkövetőt több mint másfél évig nem sikerült elkapni, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ezért az emberölés miatt indított eljárást 2001. május 16-án megszüntette. A rendőrök azonban nem feledkeztek meg az ügyről, az elmúlt években többször a nyomozás továbbfolytatása mellett döntöttek.

A rendőrök eszközei viszont sokat fejlődtek 17 év alatt, a gyilkos pedig épp előzetes letartóztatásban volt, amikor egyezést mutattak a műszerek. 2015. december végén kiderült, hogy egy másik erőszakos bűncselekmény miatt letartóztatott férfinek köze lehet a kecskeméti nő megöléséhez.

police-line-1307950-1279x847

A rendőrök szerint a 40 éves Z. János azért ölte meg a sértettet, hogy a szexuális erőszak miatti felelősségre vonást elkerülje. A jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő fővárosi férfi mindvégig tagadta a bűncselekmények elkövetését.

A Bács-Kiskun megyei rendőrség munkatársai az emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást 2016. október 3-án befejezték, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek küldték meg.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló