Belföld

Elképesztő mi történt a Balatonon – erre senki sem számított volna pár éve

  • Szerző:nuus
  • 2021.10.10 | 17:18

Veszprém és Somogy megyében az átlagos négyzetméterár már a budapestit is meghaladja.

A budapesti újlakás-piacon nemrégiben elérték az egymillió forintot a négyzetméterárak, de egyes kerületekben akár 2 millió forintos ár is előfordulhat. Ám nemcsak a fővárosban szabadultak el az árak: Veszprém és Somogy megyében az átlagos négyzetméterár már a budapestit is meghaladja – derül ki a legfrissebb Vidéki Lakáspiaci Riportból.

Az elemzés még Győr-Moson-Sopron és Pest megyéket is megemlíti, ahol az árak szintén elérik az egymillió forintos határt, azonban a legdrágább települések kivétel nélkül a Balaton partján helyezkednek el – szemlézte az írást a Portfolio.

A listát Siófok vezeti: ott az átlagos négyzetméterár 1,3 millió forint feletti, és majdnem 1000 lakás épül az értékesítés alatt álló társasházakban. A helyi újépítésű piac az épülő lakások számát és az árakat tekintve Budapest VI-VII. kerületével feleltethető meg

 – áll a cikkben.

Siófok után a többi település a sorban: Zamárdi, Balatonszemes, Balatonlelle, Balatonföldvár és Fonyód is az élen jár az olyan építkezések számában, ahol kiugró árért értékesítenék a lakásokat.

Jelenleg összesen kilenc építési projektben találhatók lakások, amelyekben az átlagos négyzetméterár meghaladja az 1,4 millió forintot: ezek közül hat található Somogy megyében.

A magas négyzetméterárak kapcsán fontos hozzátenni, hogy a vásárlók ezeket csak olyan ingatlanokért hajlandók megfizetni, melyek csak pár lépésre vannak a vízparttól, esetleg saját partszakasszal rendelkeznek, a tótól távolodva természetesen csökkenni kezd a négyzetméterár – jegyzi meg az elemzés.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló