Belföld

Már a vonatok is szerepelnek a Google útvonaltervezőben

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.11 | 19:13

Bekerültek a Google útvonaltervezőbe a MÁV és a GYSEV vonatai – közölte ma Facebook-oldalán Vitézy Dávid. Kipróbáltuk: kicsit gyerekcipős még, de működik.

A bejelentést követően kipróbáltuk, hogy milyen élesben a szolgáltatás, és bár működik PC-n és telefonon is, még kicsit kacifántos. Nem feltétlenül a legjobb opciókat mutatja meg, de örömteli tény, hogy legalább van ilyen.

Kép: Google
Kép: Google

Ha például Szegedre megyünk Budapestről, akkor össze-vissza küld minket még a városon belül, mire Ferihegyen felszállít a vonatra ahelyett, hogy a könnyen megközelíthető Nyugatit vagy Kőbányát javasolná.

Debrecen felé szintén nem a legjobb megoldást javasolja, ez az út átszállás nélkül megoldható a Nyugatiból, de a Google azt kínálja, hogy Szolnokon szálljunk át. Ez azért van, mert ezt az utat gyorsabbnak ítéli meg, de talán 10 perc nyereséget nem ér meg az átszállással és a rohangálással való szívás, pláne azt beleszámítva, hogy a MÁV nem a pontosságáról híres.

Nevezzük ezeket gyerekbetegségeknek, amiket a tapasztalt utasok úgy is kiküszöbölnek, de ha életemben nem jártam volna Szegeden, és a keresőre hagyatkozva kéne eljutnom oda, biztos rendesen megijednék.

Van azonban jó példa is: ahogy a fenti képen is látható, hogy ha például Győrt írjuk be Budapestről úticélként, világosan és egyértelműen a legjobb megoldást hozzá első helyre.

Az örök elégedtlenek persze mondhatják, hogy ez mind szép és jó, de mikor kerülnek már be a kerékpáros útvonalak.

(Nyitókép: Wikimedia Commons)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló