Belföld

Újabb fejlemények érkeztek a tragikus budai diákkéselés ügyében

  • Szerző:nuus
  • 2022.10.13 | 11:18

Samu közösségi oldalán üzent mindazoknak, akik az elmúlt napokban aggódtak érte.

Sokkoló eset történt hétfő délelőtt, amikor az I. Kerületi Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumban a 11. osztályos Bertold odalépett az egyik teremben ülő S. Samuhoz, és nyakon szúrta őt.

A BRFK korábbi tájékoztatóján arról beszélt, hogy a rendőrök a feltételezett elkövetőt a helyszínen elfogták és előállították. A budapesti nyomozók 13 embert – köztük diákokat – hallgattak ki tanúként.

Amikor a támadó táskáját átnézték a rendőrök, abban kalapácsot és ollót is találtak.

A Fővárosi Törvényszék most az Infostarttal közölte, letartóztatásba került az osztálytársát megkéselő hunfalvys fiú.

A bíróság egy hónapra, november 12-ig elrendelte a letartóztatását annak a fiatalembernek, akit emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítanak

– áll a törvényszék közleményében.

A gyanú szerint a fiú több alkalommal tarkón szúrta az egyik osztálytársát, akit életveszélyes állapotban szállítottak kórházba. Bűnismétlés veszélyére hivatkozva az ügyészség elrendelte a gyanúsított letartoztatását. Eddigi információk szerint a diák hosszú ideig tervezhette tettét, azt is megállapították, hogy pszichés problémái vannak.

Úgy fogalmaznak:

feltétlenül szükséges elmeállapotának vizsgálata,  amely a nyomozás érdekét szolgálja, és személyes jelenlétet igényel.

Nemrég egy felkavaró videó is előkerült a késelőről. A Tények úgy tudja, a támadót mentális problémái miatt bánthatták, korábban pedig már az is előfordult, hogy azzal fenyegetőzött, meg fog ölni valakit.

Az áldozatról a történtek óta először érkezett információ. S. Samu közösségi oldalán üzent mindazoknak, akik az elmúlt napokban aggódtak érte. Samut ugyan a fotó alapján még kórházban kezelik, de köszöni szépen jól van és hálás a rengeteg pozitív üzenetért és gondolatért.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló