Belföld

Diplomáciai botrányt okozott Orbán: Már a NATO-tagországok nagykövetei is találkoztak miatta

  • Szerző:nuus
  • 2023.10.19 | 17:48

Aggasztó, hogy Magyarország úgy döntött, ilyen módon lép kapcsolatba Putyinnal.

Csütörtök reggel találkoztak a NATO-tagországok nagykövetei és Svédország Budapestre akkreditált nagykövete, mert aggódnak a magyar-orosz kapcsolatok miatt – számolt be a Szabad Európa.

A megbeszélés közvetlen kiváltó oka az volt, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter nemrég Moszkvában tárgyalt, Orbán Viktor pedig kedden Pekingben találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

Mindannyian aggódunk amiatt, hogy a magyar miniszterelnök találkozott Putyin elnökkel, miközben Oroszország agresszorként áll háborúban Ukrajnával,

nyilatkozta a Szabad Európának David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete, aki elmondta azt is, hogy elsősorban a Putyin-találkozó volt a találkozó témája.

Aggasztó, hogy Magyarország úgy döntött, ilyen módon lép kapcsolatba Putyinnal. Ahogy az a nyelvezet is aggasztó, amivel a miniszterelnök Putyin ukrajnai háborúját jellemezte. Mindkettő megérdemelte, hogy megvitassuk tette hozzá Pressman, utalva arra, hogy Orbán „katonai hadműveletnek” nevezte a háborút Putyinnal folytatott tárgyalása során, amely hasonló az Oroszországban használt „különleges hadművelet” megnevezéshez.

Forrás: 24.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló