Belföld

Kijárási tilalommal járhat a takarékosság egy magyar városban

  • Szerző:nuus
  • 2022.10.20 | 09:48

Kijárási tilalom: Komló polgármestere 22-től hajnal 4-ig letiltaná a mászkálást.

Legalább 25 százalékos energia megtakarítást kell elérni az önkormányzat intézményeiben, fűtést és a világítást illetően is – az energiaválság miatt életbe lépő intézkedéscsomag részeként döntött erről Komló képviselő-testülete.
Polics József, Komló polgármestere szerint

segítség nélkül a város nem tudja kezelni

az energiaválságból adódó költségeket. Kormányzati támogatás pedig akkor jöhet, ha helyben is megteszik a megtakarítás eléréséhez szükséges lépéseket – írja a Bama.hu. Ezek fényében az óvodában, nyitva tartási időben 20 fokot biztosítanak, egyéb időszakban 16 fokra állítják a hőszabályzót. Az önkormányzat intézményeiben az elavult izzókat több helyen LED-égőket cserélték.

A helyi színház jövő hétfőtől április 30-ig bezár,

a Közösségek Háza azonban továbbra is üzemel, a szükséges energiatakarékossági intézkedésekkel. Ugyanilyen feltételekkel a városi sportközpont is nyitva tart, biztosítja az iskolák úszás oktatását és az NB I-es kézilabda csapat működését.

Karácsonyi díszkivilágítás várhatóan nem lesz.

És az is simán előfordulhat, hogy a takarékosság jegyében Komlón 22 és hajnali 4 óra között szünetelne a közvilágítás. Polics József javaslata szerint ez kijárási tilalom bevezetésével kellene, hogy párosuljon, amire a Covid idején is volt már példa, ezúttal azonban a közbiztonság érdekében – írja a Magyar Hang.

Így néz ki fotókon Budapest a kijárási tilalom előtt és után!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló