Belföld

“Veszélyben Magyarország, borzalmas dolgok jönnek” – újabb rémhír terjed, ne dőljön be

  • Szerző:nuus
  • 2021.10.20 | 08:18
  • trendindex: 5

Ez a rémhír terjed a neten, az OMSZ mindent cáfolt!

Ismét bebizonyosodott, hogy a hülyeség gyorsabban terjed, mint a fény.

Ezzel a figyelemfelkeltő üzenettel kezdte kedd délutáni posztját az Országos Meteorológiai Szolgálat, amiben egy rémhírt cáfoltak tételesen.

Ez a rémhír terjed a neten, az OMSZ mindent cáfolt!

A Facebookon mindent elsöprő erővel kezdett el terjedni egy bejegyzés, amelyben azt állítja az ismeretlen szerző, hogy

az Európát a La Palma-i vulkánkitörés következtében hatalmas kiterjedésű és rendkívül magas koncentrációjú kén-dioxid felhő érte el. A felhő jelenleg Spanyol-, és Franciaország egy részét és a Benelux-államokat borítja. Most éri el Németországot és a modell szerint szerda hajnalban Magyarországot.

Az álhírben hozzáteszik, semmilyen hatóság, illetve média nem figyelmeztette az embereket az egészségügyi határértéket várhatóan meghaladó légszennyezésre. A kamuposzt szerint a kén-dioxid színtelen, mérgező gáz, az egyik legveszélyesebb légszennyező anyag, ami légzőszervi megbetegedéseket okozhat.

Mivel tényleg rengetegen megosztották a bejegyzést és sokan el is hitték, az Országos Meteorológiai Szolgálat reagált rá.

Eszerint a rémhírből pár információ kimaradt, például hogy az SO2 érték az egész légoszlopból származik, azért ilyen szép szemléletes. A magasabb légrétegeben sokkal több az SO2, de minél alacsonyabbra megyünk annál kisebb lesz, a felszínen tehát gyakorlatilag semmit sem érzünk majd belőle.

Forrás: OMSZ


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló