Belföld

Hetven év szabadságvesztést kapott az óbudai drognagyi és bandája

  • Szerző:nuus
  • 2022.11.08 | 18:18

Hetven év szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Törvényszék a budapesti drognagyit a fiával és a két társával együtt összesen.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint egy 49 éves férfi volt a bűnszervezet vezetője, aki 2018 novemberétől egy olyan bűnszervezetet működtetett, amelynek fő tevékenysége kokain és szintetikus drogok Hollandiából Magyarországra szállítása, majd hazai értékesítése volt.

Kép: Unplash

A 49 éves férfi rendelkezett külföldi bűntársi kapcsolatokkal, így az árut ő rendelte meg. A

kábítószer szállítását elsősorban a férfi most 73 éves édesanyja végezte, két további bűntársuk pedig a drog beszerzésében, tárolásában, és belföldi értékesítésében vett részt.

A szállítmány behozatala úgy történt, hogy a terheltek autót béreltek Magyarországon, amivel általában az anya és fia Hollandiába utazott, egy további társuk, vagy adott esetben mindkét társuk pedig repülővel utazott utánuk. A megvásárolt drogot a terheltek a bérelt autó gyári karosszériájának üregeiben rejtették el, amit ezt követően a 73 éves nő vezetett vissza Magyarországra, társai pedig repülővel tértek haza.

A kábítószerrel megrakott gépkocsival a nő egyenesen a bűnszervezet egyik tagjának az óbudai lakáshoz ment, ahol a többiek már vártak rá. A kábítószert a vádlottak az ingatlan mélygarázsában rakodták ki, majd a drogot ebben az óbudai lakásban raktározták és onnan értékesítették.

A terheltek elfogására az óbudai lakás mélygarázsában éppen akkor került sor, amikor rakodták ki a szállítmányt a bérelt gépkocsiból. A nyomozók a gépkocsiból, valamint a lakásból összesen mintegy 5 kiló kokaint, valamint több mint 50 ezer darab (csaknem 23 kiló) amfetamin tablettát foglaltak le.

A bűnszervezet vezetője 22 évet, a 73 éves asszony 20 évet, további két társukkal pedig 16, illetve 12 év fegyházbüntetést kapott A bűnszervezet vezetője és annak anyja korábban már volt büntetve kábítószer-kereskedelem bűntette miatt, ezért ők különös visszaesőnek minősülnek.

Az ítélet nem jogerős, a Fővárosi Főügyészség a bűnszervezet vezetőjével szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabása érdekében fellebbezett.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló