Belföld

Rossz hírek érkeztek: Végeztes bajban van a Balaton! Sürgős beavatkozásokra van szükség

  • Szerző:nuus
  • 2022.11.23 | 16:48

A tavak és vizes területek a leginkább veszélyeztetett élőhelyek Európában.

Ezért alakult meg idén májusban egy LIFE projekt keretében az Európai Élő Tavak Szövetsége (European Living Lakes Association, röviden „ELLA”).

Ez az új, erős érdekképviseletet az európai tavak és vizes élőhelyek védelme, valamint fenntartható használata és fejlesztése érdekében jött létre, amelyet Észtország, Németország, Magyarország, Lengyelország és Spanyolország területéről hét környezetvédelmi civil és kormányzati hivataloktól független szervezete hozott létre.

Megfizethető árú all inclusive nyaralás Görögországban? Igen, lehetséges. Ebben a videóban azt is megmutatom, hogyan. Nézz bele, izgalmas lesz!


A felmérések szerint 2015-ig tartó időszakban az európai felszíni vizek (folyók, tavak, átmeneti és part menti vizek) csak körülbelül 40 százaléka volt jó vagy nagyon jó ökológiai állapotú. A fennmaradó 60 százalék fokozott védelmi vagy akár helyreállítási intézkedéseket igényel, hogy megfeleljen az európai úgynevezett víz-keretirányelv követelményeinek.

A Hello Vidék terjedelmes konferencia-beszámolója szerint az éghajlatváltozás felgyorsítja a területek túlzott kihasználásából, a degradációból és a szennyeződésből származó káros hatásokat, miközben tovább rontja a védett értékek állapotát.

Épp úgy igaz ez Magyarországon vagy más európai országokban. Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség adatai azt mutatják, hogy egyre sürgetőbb egy komoly beavatkozás szükségessége. Mint a cikkből kiderül, ezek közé a vies élőhelyek közé tartozik a Balaton is.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.