Belföld

„Az egész Fidesz nevében mélységesen bocsánatot kérek!” – névtelenül kért elnézést Karsai Dánieltől egy kormánypárti politikus

  • Szerző:nuus
  • 2023.12.04 | 08:18

A Fidesz nevében kért bocsánatot Karsai Dánieltől, a nevét a nyilvánosság előtt nem vállaló párttag, amiért csütörtökön a parlamentben egyik kormánypárti politikus sem állt le vele beszélgetni a tragikus helyzetéről.

A Momentum országgyűlési képviselője, Bedő Dávid a csütörtöki parlamenti felszólalása végén arra kérte a kormánypárti képviselőket, hogy jöjjenek és beszéljenek Karsai Dániellel, és ismerjék meg a történetét.

Ezután pedig videóra vette, hogy egyikőjük sem ment oda vele beszélgetni. A Facebookon megosztott felvételen tisztán látszik, hogy a legtöbb megszólított fideszes maximum egy mosollyal nyugtázza a méltó halálért küzdő, ALS-ben szenvedő ügyvéd jelenlétét, de szóba egyikük sem elegyedik vele.

Minden támogatás nagyon jólesik. De természetesen vannak köztük különlegesek

– kezdte a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében Karsai Dániel, aki nemrégiben váratlan levelet kapott egy Fidesz-tagtól.

Az üzenet szerzője hozzájárult, hogy Karsai közölje ezt az üzenetet, de kizárólag névtelenül. Ezzel kapcsolatosan még hozzáfűzte az ügyvéd:

az ő támogatása talán a legbátrabb levél, amit mostanában olvastam. Nagyon szép kiállás az ügyünk mellett, egyben kissé szomorú helyzetjelentés hazánkról. Az alábbiakban található sorokat olvasva kicsit melankólikus érzés fogott el az “itt élned, halnod kell” kötelezettségemre gondolva.

A levélben többek között arról ír az anonimitást kérő párttag, hogy:

megrendítő strasbourgi felszólalásánál is szomorúbb volt látni, ahogy a kormánypárti képviselők szó nélkül elmentek Ön mellett a parlamentben, ezért az egész Fidesz nevében mélységesen bocsánatot kérek!

A level írója hozzátette:

Mi politikailag nem állunk egy oldalon, de én egy olyan és csak olyan országban szeretnék élni, ahol egy kormánykritikus ügyvédnek is joga és lehetősége van a méltóságteljes élethez és halálhoz

Az üzenet szerzője azt is elárulta, hogy csináltatott egy pólót Karsai Dániel arcképével, amire az “élet jog és nem kényszer” feliratot iratta.

Ezt fideszes rendezvényeken, gyűléseken, polgári esteken is fel fogom venni. Ennél többet nem tehetek sajnos, ez is már határesetnek számít a Fideszben.

Forrás: Blikk.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló