Belföld

Bicskanyitogatóan trükkös módszerekkel húzzák le a magyarokat a szállodák

  • Szerző:nuus
  • 2023.12.05 | 18:18

Trükkös módszerrel hizlalják az egyre ritkásabban érkező vendégek számláit.

Mivel a szálláshelyek már nemigen tudnak szobaárat emelni, trükkös módszerrel hizlalják az egyre ritkásabban érkező vendégek számláit.

Cél a költségek érvényesítése – egyre „kreatívabb” eszközökkel.

A szállásadók mára annyira megdrágították a szobaárakat, hogy az elérte a vendégek tűréshatárát, ezért most bújtatva emelik tovább áraikat

– írja a Portfolio.

Az általános áremelkedés költségeit a szállodások is érvényesítik fogyasztói áraikban. A szobaárakon túli, “csendes” emelések közül hajmeresztő a balatonszemesi Wellness Hotel Szindbád módszere. Ez a hotel “energiaköltség hozzájárulást” vezetett be. Ez a fűtési szezon előtt 1270 Ft/fő/éjszaka, fűtési szezon alatt – az október 20-tól április 20-ig – már 3270 Ft/fő/éjszaka. Ugyanitt kötelező elemként bevezették a “minibár használati díjat” is, ami 1850 forint. A korábbi ingyenes parkolást pedig fizetőssé tették, a zárt, kamerával figyelt parkoló használata már éjszakánként 1270 forint.

A hotel a lap megkeresésére nem reagált, Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke viszont azt nyilatkozta a Portfoliónak, hogy valószínűleg „nehezen értelmezhető” a vendég számára, hogy a fűtésre és hűtésre pluszpénzt kérnek el, inkább felbosszantja. Flesch szerint

mindenkinek magánügye, hogy marketingszempontból hogyan vezeti fel a szolgáltatási árait, de ő nem tudja elképzelni, hogy mostantól a szállodák fapados légitársaságként működve mindenért pénzt kérnek.

Sívó Roland, az AquaWorld Resort Budapest létesítményigazgatója szerint általánosságban elmondható, hogy a szobaáraknál a piac elfogadó képessége a határán van. Ők a csomagjaikból semmilyen szolgáltatást nem vettek ki, viszont a kiegészítő szolgáltatások árait 10-15 százalékkal kénytelenek voltak megemelni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Film
BAFTA: Tarolt az Oppenheimer
  • szerző:nuus/MTI
  • 2024. 02. 19.
Időjárás
Végre kisüt a nap!
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.
Életmód
Ragyogó arcbőr 11 ezer méteren
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 28.