Belföld

Komoly veszélyre hívta fel a figyelmet az államtitkár

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2023.12.05 | 13:18

Sem a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkársága, sem a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. nem kér önrészt a támogatottaktól, és azt sem kéri tőlük, hogy azt utalják el egy kincstári számlaszámra - közölte Soltész Miklós hétfőn az MTI-vel.

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára annak kapcsán beszélt telefonon erről, hogy néhány nappal ezelőtt egy református lelkész jelezte számukra:

ismeretlen telefonszámról felhívták, és azt közölték, hogy az egyházközség támogatást kapott, amelyhez úgy juthat hozzá, ha befizeti a szükséges önrészt. A befizetéshez egy kincstárinak mondott, de valójában hamis számlaszámot adtak meg

– tette hozzá az államtitkár.

Soltész Miklós hangsúlyozta, egyrészt nem kérnek önrészt, másrészt jelenleg nincs folyamatban aktuális támogatási felhívás, amelyre kérelmeket lehetne benyújtani, illetve amelyekre most biztosítanának támogatást.

A Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő a rendőrségen feljelentést tett.

A politikus kitért arra is:

félő, hogy nemcsak az egyházakat, felekezeteket, hanem a nemzetiségeket is megkeresik hasonló, valótlan információkkal, ezért mindenkit arra kérnek, hogy ilyen jellegű telefonhívások vagy egyéb megkeresések esetén tájékozódjanak a Miniszterelnökségnél vagy a Bethlen Gábor Alapkezelőnél.

Semmiképpen se utaljanak pénzt sehova és fokozottan vigyázzanak az adataikra is – emelte ki az államtitkár, kérve, hogy a magánszemélyek is hasonló óvatossággal járjanak el. Mint mondta, a csalók egyre többször élnek vissza olyan üzenetekkel, amelyek hihetőnek tűnnek.

Az államtitkárság azt kérte az egyházaktól és a nemzetiségektől: mindenképpen jelezzék számukra, ha kaptak hasonló hamis telefonhívást vagy egyéb megkeresést, hiszen az információk segítik a rendőrségi nyomozást.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló