Belföld

Azonnali riasztást adott ki az OTP

  • Szerző:nuus
  • 2023.12.06 | 16:18

Az OTP Bank figyelmeztetést adott ki az ügyfeleinek, miután egy újabb csalói támadás következtében több ezer Simple-felhasználó fiókját törték fel.

A digitális adattolvajok robotizált módszerrel, nem az OTP-s felületeken eltulajdonított felhasználónév/jelszó kombinációkkal szereztek hozzáférést több ezer felhasználó fiókjához, megváltoztatva a regisztrált e-mail címeket. Fontos kiemelni, hogy a Simple-alkalmazásban rögzített bankkártyák CVC kódjainak hiányában a feltört fiókokból nem tudtak fizetési tranzakciót indítani, így anyagi kár nem történt.

Maximális téli hangulat várt bennünket Stockholmban, de megúszható-e költséghatékonyan Észak-Európa? Nézz bele a videóba, és kiderül!

Az érintett fiókokat azonnal blokkolták, és a bank hamarosan gondoskodik a helyreállításról és a szükséges tájékoztatásról az érintett ügyfelek részére. Az OTP Bank folyamatosan hangsúlyozza, hogy sosem kéri el ügyfeleitől a belépési vagy jóváhagyási kódokat, és mindig az ismert, korábban használt belépési oldaláról kell kezelniük az internetbanki belépést.

A bank hangsúlyozza az ügyfeleknek, hogy veszélyes lehet ugyanazt a jelszót használni több internetes platformon is, és fokozott óvatosságra int mindenkit.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló