Belföld

Nagy bosszúság vár sok betegre a patikákban hamarosan

  • Szerző:nuus
  • 2023.12.07 | 15:18

Emelkednek a magisztrális készítmények patikai díjai, ami sok idős ember életét nehezíti meg, de a gyógyszerhiány talán ritkább lesz a jövőben.

Az új jogszabály, amely a stratégiai alaplistát célozza meg, várhatóan azokat az állandóan használt hatóanyagokat fogja tartalmazni, amelyeket a kórházaknak folyamatosan biztosítaniuk kell. Ez segíthet a gyógyszerhiányokkal szembeni kihívások kezelésében. A gyógyszerhiánylistára az elmúlt években 1584 termék került, és jelenleg 183 készítmény nem elérhető. A jogszabály tervezett tartalma azonban lehetővé teszi majd, hogy bizonyos ritka megbetegedések specifikus gyógyszerei is elérhetők legyenek.

Maximális téli hangulat várt bennünket Stockholmban, de megúszható-e költséghatékonyan Észak-Európa? Nézz bele a videóba, és kiderül!

A Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke, Hankó Zoltán, aki immár negyedszerre választották újjá tisztségében, elmondta, hogy a gyógyszertári védőoltás beadás megteremtése érdekében zajlanak az előkészületek. Egyeztetések és tárgyalások folynak az érintett szakmai szervezetekkel, és reményei szerint az irányelv még az idén elkészülhet.

A gyógyszerészek pozitívan értékelik a kormány által rendezett magisztrális készítmények patikai díjait, amelyek egy hosszú ideje húzódó konfliktus végére tesznek pontot.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló