Belföld

Nagy bosszúság vár sok betegre a patikákban hamarosan

  • Szerző:nuus
  • 2023.12.07 | 15:18

Emelkednek a magisztrális készítmények patikai díjai, ami sok idős ember életét nehezíti meg, de a gyógyszerhiány talán ritkább lesz a jövőben.

Az új jogszabály, amely a stratégiai alaplistát célozza meg, várhatóan azokat az állandóan használt hatóanyagokat fogja tartalmazni, amelyeket a kórházaknak folyamatosan biztosítaniuk kell. Ez segíthet a gyógyszerhiányokkal szembeni kihívások kezelésében. A gyógyszerhiánylistára az elmúlt években 1584 termék került, és jelenleg 183 készítmény nem elérhető. A jogszabály tervezett tartalma azonban lehetővé teszi majd, hogy bizonyos ritka megbetegedések specifikus gyógyszerei is elérhetők legyenek.

Maximális téli hangulat várt bennünket Stockholmban, de megúszható-e költséghatékonyan Észak-Európa? Nézz bele a videóba, és kiderül!

A Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke, Hankó Zoltán, aki immár negyedszerre választották újjá tisztségében, elmondta, hogy a gyógyszertári védőoltás beadás megteremtése érdekében zajlanak az előkészületek. Egyeztetések és tárgyalások folynak az érintett szakmai szervezetekkel, és reményei szerint az irányelv még az idén elkészülhet.

A gyógyszerészek pozitívan értékelik a kormány által rendezett magisztrális készítmények patikai díjait, amelyek egy hosszú ideje húzódó konfliktus végére tesznek pontot.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Film
BAFTA: Tarolt az Oppenheimer
  • szerző:nuus/MTI
  • 2024. 02. 19.