Belföld

Bátor lépés: kiröhögi a boltzárat ez a diszkont, nyitva lesznek 24-én

  • Szerző:nuus
  • 2023.12.08 | 13:28

Szembe megy a rossz emlékű boltzár felmelegítésével az ALDI.

A vásárlói igényekre és a jogszabályokra hivatkozva az ALDI bejelentette, hogy december 24-én is nyitva tartanak – közölte a diszkontlánc. Az ALDI döntésében a fogyasztók és a munkavállalóik igényei egyaránt szerepet játszottak.

Az ALDI – a vonatkozó jogszabályok maximális betartásával – a korábbi évekhez hasonlóan idén december 24-én is, országosan egységesen 12 óráig nyitva tartja valamennyi áruházát. Ahogy az év többi napján, úgy december 24-én is friss áru érkezik az összes ALDI-üzletbe.

Maximális téli hangulat várt bennünket Stockholmban, de megúszható-e költséghatékonyan Észak-Európa? Nézz bele a videóba, és kiderül!

 

24-ére szabadnapot kap a dolgozók háromnegyede, így

a dolgozók 25%-a viszi majd az üzleteket, túlórapótlék fejében.

Az ALDI mindezek mellett 22-én és 23-án is meghosszabbítják nyitvatartásukat.

Tehát így lesznek nyitva az Aldik az ünnepi időszakban:

december 22–23.: valamennyi áruház a megszokottnál 1 órával tovább, de legfeljebb 22:00-ig tart nyitva;

december 24.: 07:00–12:00;

december 31.: 07:00–16:00.

A konkurencia bezár

A Lidl még november elején jelentette be, hogy a fideszes békemeneteket szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF), valamint a „modern keresztény-szociális értékrendet képviselő szakszervezet”, az Egyenlő.hu kezdeményezésére mind a 200 üzletüket bezárják 24-én. Később a kezdeményezéshez csatlakozott a Penny, a Rossman a Libiri, a Mountex, a Jysk, az OBI és az XXXLutz is

– írta a Telex.

Az üzletek zárva tartását állítólag kitaláló Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke november elején azt mondta, hogy

a nagyobb kereskedelmi láncok nem zárkóznak el, de szeretnének valami garanciát arra, hogy egységesen nem nyitnak majd ki az üzletek. A kormányzat tud a felvetésről, már csak az a kérdés, hogy a kereskedelem képviselői egyezségre tudnak-e jutni. Akkor pedig már a mostani karácsonyra be lehet vezetni a változást.

A Fidesznek korábban annyira beakadt a KDNP nevű mikropártjuk révén 2014-benbevezetett vasárnapi boltzár, hogy a verőlegényeivel biztosította, hogy ne lehessen népszavazási kezdeményezést beadni annak eltörléséről, majd megszégyenülve 2016 tavaszán maguk vonták vissza a fogyasztás mesterséges visszafogására kiagyalt húzásukat.

Nagy bejelentést tett az ALDI, indulhat a roham


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló