Belföld

Jegyrendszert jósol 2023 végére a magyar miniszter

  • Szerző:nuus
  • 2022.12.12 | 14:54

Januárra nem, de 2023 végére egységes jegyrendszer jöhet a közlekedésben.

„Olcsó bérlet igen, amit az emberek szeretnek” – mondta Lázár János miniszter hétfőn a gazdasági bizottság ülésén arra a felvetésre, hogy klímabérlet bevezetésére lenne szükség itthon is, német példára. Szerinte januárra nem lesz egységes jegyrendszer, mert első lépésben az egységes bérletrendszert és a regionális jegyrendszert valósítják meg – jövőre.

Lázár János szerint a MÁV és a Volán lesz

a közlekedéspolitika magja. “Mozdonyvezetőkről, buszsofőrökről beszélünk, akik naponta ezeknek a leromlott állagú járműveknek, rossz infrastruktúrának a működtetését biztonságosan, balesetmentesen, kockázat nélkül minden választó polgár társunk számára rendelkezésre bocsátja, biztosítja. Én nagyon fontos célkitűzésemnek tartom, hogy nem azon keresztül szeretném a cégeket fejleszteni és nem azon keresztül szeretném a belső erőforrásokat kiaknázni, hogy akár egy mozdonyvezetőt vagy egy buszsofőrt is el kellene küldeni” – jelentette ki. Mint mondta, ennek a rendszernek a működtetése,

“a hajónak megfordítása lehetetlen.

Itt nagyon kis fokokban lehet irányt váltani és lassan, megfontoltan, körültekintően kell ebben a kérdésben dönteni, és nem szabad gyorsan, brutális reformokat ráerőltetni arra az ágazatra, aminek nagy a saját identitása” – közölte, “mávos és volános identitást” említve.

Lázár megbeszélést folytatott Karácsony Gergely főpolgármesterrel az agglomerációs, kötött pályás közlekedési eszközök fejlesztéséről is. A napi működés érdekében egyeztető fórumot hoznak létre, ő maga negyedévente szeretne egyeztetni a főpolgármesterrel, a munkatársai havonta fognak konzultálni a fővárossal.

Informatikai fejlesztés zajlik,

januárra nem lehet meg az egységes jegy-, menetrend-, és tarifarendszert, de jövőre „át akarja lökni”ezt a rendszert a megvalósítási határon, 2023 végére lépésről lépésre megvalósulhat – jelentette ki Lázár János. Az “első láb“ az egységes országos bérletrendszer lesz, a második pedig a megyei jegyrendszer – mondta.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.