Belföld

Fontos hír jött, siess, hanem akarsz lemaradni!

  • Szerző:nuus
  • 2022.12.19 | 10:18

A legtöbb hivatal szerdán lesz utoljára nyitva ebben az évben.

Igazgatási szünet lesz december 22. és január 6. között A legtöbb hivatali ügyfélszolgálat ebben az időszakban zárva lesz. A kormányhivatalok ellátják a halaszthatatlan közfeladatokat és hatósági teendőket. Országszerte 60 kijelölt kormányablak és a Központi Okmányiroda is

korlátozott nyitva tartással fogadja az ügyfeleket a szünet alatt.

A szünetben is felkereshető kormányablakok korlátozott nyitva tartása országosan egységes lesz. December 22-én csütörtöki ügyfél fogadási rend szerint működnek, majd karácsony után, hétfőtől csütörtökig 8 és 16 óra között lesz lehetőség az ügyintézésre. Az érintett pénteki napokon (december 23-án, 30-án és január 6-án) minden kormányablak és okmányiroda zárva tart. A nyitva tartó kormányablakokról a kormanyablak.hu weboldalon lehet tájékozódni.

Az egyéb kormányhivatali ügyfél szolgálatok közül

a legtöbb zárva lesz az igazgatási szünet teljes ideje alatt. A földhivatalokban még január 9-én is szünetel a félfogadás, ugyanis ekkor dolgozzák fel az addig postán vagy elektronikusan beérkezett kérelmeket.

Mivel az igazgatási szünetben is elérhető hivatalok

nyitva tartása és helyszíne is eltérhet a megszokottól, azt javasolják, hogy az ügyeiket intézni kívánók mindenképpen tájékozódjanak az adott megyei kormányhivatal honlapján. A kérelmek elektronikus úton vagy e-papíron bármikor benyújthatók, azokat az igazgatási szünet végeztével dolgozzák fel.

A folyamatosan indokolt hatósági ellenőrzéseket,

és a krízishelyzetek elhárításával összefüggő feladatokat a kormányhivatalok az igazgatási szünet idején is elvégzik, többi között a népegészségügy, az áldozatsegítés, a munkavédelem, az állategészségügy- és élelmiszerbiztonság, a fogyasztóvédelem területén, illetve ellátják feladataikat a családvédelmi szolgálatok is.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Időjárás
Elmarad a tél Európában?
  • szerző:nuus
  • 2023. 01. 04.
Időjárás
Új csapadékrekord született
  • szerző:nuus
  • 2023. 01. 10.