Belföld

Úgy zuhan a magyar gázfogyasztás, mint egy leszakadt lift – nyáron még nem ezt ígérte a kormánypropaganda

  • Szerző:nuus
  • 2022.12.19 | 18:18

A magyar lakosság hirtelen megtanult takarékoskodni, hála a gázáremelésnek.

A rezsicsökkentés nevű piramisjáték bedőlése Magyarországon is megindította az alkalmazkodást az új energiapiaci helyzethez. Az ipari gázfelhasználás visszaesése már nyáron megkezdődött, de igazán észrevehető a fűtési szezon óta lett a hazai fogyasztáscsökkenés. Az elmúlt három hónapban több mint 600 millió köbméter gázt takarított meg az ország – írja a G7.

Az év eleje óta Európa-szerte is egyre gyorsul a gázfogyasztás csökkenése.

2022-ben eddig minden hónapban kevesebb gáz fogyott, mint a korábbi években. Január és április között az eltérés még nem volt túl jelentős: az öt százalék körüli csökkenésnél sokkal többet is tud magyarázni például a hőmérséklet alakulása. Májustól azonban egyre nagyobb lett a megtakarítás mértéke, ősz végére pedig már bő 20 százalékkal jártunk a megszokott fogyasztás alatt.

Ezek után pedig tekintsük meg a NER-es kaszinókirályból

honvédelmi miniszterré avanzsált Szalay-Bobrovniczky Kristóf feleségének, a kormányszóvivő Szentkirályi Alexandrának vicces nyári Tiktok-videóját arról, hogy Nyugat-Európával ellentétben mennyire nem kell félni Magyarországon a gáz árának emelkedésétől.

Hácc, ölég rosszul öregszik a funny vidike:

 

@alexandra.szentkiralyi Micsoda megoldás..😅 #szentkiralyialexandra #fy #foryou #nekedbe #magyarorszag ♬ youre welcome – 🍪

Megdöbbentő számok: 100 ezer forinttal drágítja az életünket a rezsicsökkentés módosítása


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló