Belföld

Orbán Viktor szemérmetlenül megzsarolta Budapestet

  • Szerző:nuus
  • 2023.12.22 | 18:28

Nyíltan kijelentette, hogy a főváros nem számíthat sok állami támogatásra, ha nem vág bele az olimpia megrendezésébe.

Fotó: Facebook / Orbán Viktor

Az elmúlt tíz év egyik legnagyobb hibáját a magyar futball a Puskás Arénával követte el, vallotta be Orbán Viktor a Nemzeti Sportnak adott interjújában. A miniszterelnök úgy véli, hogy a hatvannégyezres stadion helyett kilencvenezres létesítményt kellett volna építeni. Az interjút Szöllősi György, a kormányközeli lap főszerkesztője jegyezte, aki Orbán Viktor iránti támogatását többször kifejezte.

A miniszterelnök a nyári németországi labdarúgó-Európa-bajnokság kapcsán elmondta, hogy bármi megtörténhet, és izgalmas meccsekre számít. A magyar válogatott egy könnyebb csoportba került, ahol Németország, Skócia és Svájc lesznek az ellenfelek. Orbán kijelentette, hogy sosem volt kétsége a magyar futball erősségét illetően, és örül annak, hogy a sportág fejlődik az országban.

Az interjúban Orbán kifejtette, hogy a magyar futball sikere nemcsak az akadémiai rendszer és az edzők fejlődésének köszönhető, hanem az ország egészének összefogásának eredménye. A miniszterelnök úgy véli, hogy a magyarok vágya a magasabb rendű élet iránt megjelent az országban.

Az olimpiarendezés kérdésére válaszolva Orbán elmondta, hogy fáj neki, hogy Magyarország nem rendezheti meg a jövő nyári olimpiát. Úgy érzi, hogy a nemzetnek együtt kell mozognia, és bár vannak akik ellenzik az ötletet, a sors tartozik egy olimpiával a magyaroknak. Orbán utalt arra, hogy Budapest számos nagyberuházást valósított meg, ami előkészítheti egy jövőbeli olimpiát. Ugyanakkor kijelentette, hogy Budapest nem számíthat jelentős állami támogatásra, ha nem vágnak bele az olimpia rendezésébe.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló