Budapest

Áprilisban ismét I Bike Budapest bringás felvonulás!

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.08 | 19:57

Új starthellyel és új városrészek érintésével rendezi meg a tavaszi nagy bringás felvonulást a Magyar Kerékpárosklub. Az I Bike Budapest április 22-én délután 4-kor a Szabadság térről indul, érinti a rakpartokat, a Móricz Zsigmond körteret, a Bartók Béla utat, majd az Alagút, a Lánchíd és az Andrássy út érintésével a városligeti Királydombon ér véget.

A felvonulás célja, hogy mindenkit bringára ültessen, és a várható tízezres tömegével a hiányzó kerékpáros fejlesztések fontosságát mutassa meg. Az I Bike Budapest szándéka szerint vidám, fesztiválos hangulatú, családbarát demonstráció, amin úgy lehet élvezni a városi utcákat, tereket és hidakat, ahogy máskor soha sem: lezárt utakon, rendőri biztosítás mellett lehet tekerni máskor forgalmas utakon, hidakon és az Alagútban.

A menethez bárhol lehet csatlakozni, az útvonalat le is lehet vágni, de a távot abszolút családbarátra szabták a szervezők. Az eseményhez több száz önkéntes csatlakozására számít a Kerékpárosklub. A rendezők segítik a főbb csomópontokban a tömegközlekedés és autóvezetők, valamint a zebrák többségénél a gyalogosok számára a menet keresztezését, hogy a felvonulás ne okozzon gondot a többi városlakónak.

A Kerékpárosklub számít rá, hogy a külvárosokból és az agglomerációból idén is szervezett, bárki számára nyitott csoportok indulnak a starthoz, és mindenkit arra bíztatnak, hogy zenével, jelmezzel, saját kreatív ötleteivel dobja fel a menetet.

Útvonal:

Szabadság tér – Garibaldi utca – Pesti alsó rakpart – Közraktár utca – Petőfi híd – Irinyi József utca – Karinthy Frigyes út – Móricz Zsigmond körtér – Bartók Béla út – Szent Gellért rakpart – Attila út – Alagút – Lánchíd – József Attila utca – Andrássy út – Olof Palme sétány – Városliget, Királydomb

Részletes tudnivalók a Kerékpárosklub honlapján.

A Facebook-eseményen pár óra alatt több mint ezren jeleztek vissza.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.